Foto: shutterstock By Skycolors

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji pokazuje koliko je jaka turbulencija izazvala haos na letu iz Angole za Portugal, u kojem je najmanje deset ljudi povređeno.

Tri klipa pokazuju kako obroci, poslužavnici i plastični pribor za jelo zatrpaju prolaze na letu od Luande do Lisabona 23. marta.

Mrlje od hrane i pića mogu se videti po celoj kabini, uključujući napuknute ploče na plafonu.

Plastični poslužavnik se čak može videti zaglavljen u procepu iznad kanti.

Mediji u Portugalu javili su da je najmanje deset ljudi, uključujući dva člana posade, povređeno na letu Hi Fli-a kojim je upravljala TAAG Angola Erlajns.

TAAG je saopštio da su „nepovoljni atmosferski uslovi“ izazvali turbulenciju, koja je navodno nastala dok je avion leteo iznad Demokratske Republike Kongo.

Osam putnika je zahtevalo medicinsku pomoć, a lekar u avionu je pomogao jednom od povređenih.

TAAG je u saopštenju naveo da su hitna pomoć i medicinski tim poslati na aerodrom u Lisabonu, gde je avion sleteo u 20.37, sedam sati i 18 minuta nakon poletanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Portugalski mediji javili su da su mnogi putnici pokazali simptome anksioznosti.

Obilna kiša u glavnom gradu Angole dovela je do odlaganja leta za Lisabon planiranog za kasnije tog dana zbog klizave piste.

Evropska unija zabranila je TAAG avionima da uđu u evropski vazdušni prostor u julu 2007. godine iz bezbednosnih razloga.

Zabrana je u potpunosti ukinuta u aprilu 2019. godine, nakon brojnih delimičnih opuštanja tokom godina.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar