mala matura
Foto:Shutterstock

Jedanaestogodišnjem učeniku iz Severne Karoline njegova nastavnica engleskog u šestom razredu navodno je "začepila" usta nakon što je previše pričao na času.

Ketrin Vebster je u februaru primila poruku od svog sina Brejdija u kojem je pisalo „Ne znam šta da radim“ sa slikom sebe sa slojevima plave trake zalepljene preko usta tokom nastave u školi Smitfild u okrugu Džonston.

Užasnuta slikom svog sina kojeg je opisala kao ‘brbljivca’, Ketrin je objavila šokantnu sliku na Fejsbuku kako bi iznela na videlo priču svog sina i njegovu interakciju sa nastanicom Daun Feliks na koju se poziva kao ‘Gospođu Feliks’ u objavi.

Dejli mejl je objavio fotografiju nastavnice Davn Feliks, koja se pridružila školi okruga Džonston u avgustu prošle godine, nakon što je njen identitet potvrdila Ketrin.

Za Feliks se kaže da je međunarodni učiteljica, iako nije jasno odakle potiče. Od kada se dogodio incident ona je dala otkaz na poslu i navodno joj je oduzeta viza, što znači da više neće moći da radi u SAD.

Ketrin je rekla da se nada da će njena objava „poslužiti kao primer“ svim drugim nastavnicima.

Rekla je da „nikada nije srela, videla ili primila mejl“ od Feliksa, koja je navodno upotrebila ovu bizarnu kaznu „na najmanje troje učenika“.

„Njegove ocene su bile dobre, tako da nisam imala razloga da verujem da tamo nešto nije u redu jer mi se nikada nije obratila“, rekla je majka.

Majka troje dece je rekla da drugi nastavnici tvrde da se Brejdi dobro slagao sa drugima i da „uživa u zabavljanju svojih drugova iz razreda“.

„On takođe ima tendenciju da se glupira okolo i da ometa i previše priča. Ja sam razumna osoba i prilično strog roditelj bez tolerancije prema nepoštovanju i razumevanja da nastavnici nemaju vremena, tako da takođe disciplinujem Brejdija kod kuće“, rekla je.

Nakon što je primila tekstualnu poruku od svog sina koji je rekao da je „ponižen“ ovim iskustvom, Ketrin je rekla da nije mogla da obuzda šok i razočaranje.

Rekla je da su drugi nastavnici preneli svoju zabrinutost zbog Brejdinog ponašanja i da su uz njenu pomoć došli do rešenja kako bi smetnje u nastavi svele na minimum.

„Ti nastavnici su morali da preusmere ili isprave ovo ponašanje i uvek su mi slali mejl ili zvali da me obaveste“, rekla je ona u objavi.

Ali kada je govorila o učiteljici engleskog jezika svog sina, rekla je da je Feliks uzeo stvari u svoje ruke umesto da se obrati roditelju o svojim problemima.

„Ona je to radila već nekoliko meseci brojnoj deci, a prema mom detetu i drugim učenicima iz razreda, ponekad im je spajala zglobove“, rekla je Ketrin.

„Ovo je bila stalna stvar u njenoj učionici, i uvek bez poziva roditeljima o ponašanju njihove dece, barem kod mog sina i jednog drugog roditelja kojeg poznajem, a potencijalno i trećeg“, rekla je majka.

Ketrin je u objavi na Fejsbuku tvrdila da je učiteljica njenog sina rekla detektivima koji su istraživali incident da je to „smešno“ i da su se „deca smejala kada se to dogodilo“.

14. februara, Brejdi je imao telefon kod sebe u školi i poslao Ketrin sliku sebe koja otkriva šta se dešava iza zatvorenih vrata.

PROČITAJTE JOŠ:

Ona je naglasila da se njen sin ponekad smeje kada mu je neprijatno.

Nakon što je videla sliku, Ketrin je rekla da je odmah pozvala školu.

U izjavi za VRAL, školska uprava je rekla: „Možemo potvrditi da kad god se pojave takve optužbe, naša administracija reaguje brzo, istražujući optužbe i, ponekad, uklanjanjem osoblja iz učionica do završetka temeljnog pregleda“.

Šerifova kancelarija je takođe istražila slučaj nakon što je rečeno da je izneto i nekoliko navoda drugih roditelja.

Nakon konsultacija sa okružnim tužiocem, kancelarija šerifa okruga Džonston odlučila je da nije bilo dovoljno da opravda optužbu za napad.

Škole okruga Džonston saopštile su da je Feliks, koji je upravo primljena u avgustu 2022, dala ostavku 17. februara, samo nekoliko dana nakon što je fotografija poslata Ketrin.

„Učiteljica će se vratiti u svoju zemlju pošto više ne može da predaje ovde“, rekla je Ketrin u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar