Foto: Shutterstock/Goran Vrhovac

Ekipa N1 razgovarala je na graničnom prelazu Batrovci/Bajakovo s Hrvatskom s građanima koji su više od osam sati u osam kilometara dugoj koloni čekali prelazak granice i ulazak u Hrvatsku iz Srbije. Vidno revoltirani građani poručili su da se ovako nešto nikada nije dogodilo i da je to katastrofa. Jedan građanin, upitan što misli da je razlog tolikog čekanja, poručio je: "Znaš što je razlog - što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Šengen."

Podsetimo, na graničnim se prelazima s BiH i Srbijom u nedelju čekalo više sati. Na granici Batrovci/Bajakovo ekipa N1razgovarala je sa putnicima i njihovi odgovori su šarenoliki.

N1: Šta očekujete?

“Ne očekujem uopšte da idemo napred, ovo nije normalno”

N1: Hoćete stići sutra na posao?

“Teško. Vozimo se već dugo, a ovo se nikad nije desilo.”

Foto: Shutterstock/Andrej Safaric

N1: Koliko vi čekate?

“Oko dva sata.”

N1: Kad ćete stići, prema vašim procenama?

“Nadamo se da ćemo stići za pet sati, ali čini mi se da će biti i gore od toga. Katastrofa. Bio sam u ovo vreme prelaska na Šengen u Srbiji, tako da ne znam kakva je situacija, ali…”.

N1: Šta može biti razlog ovolikih gužvi?

“Pa ne znam, verojatno taj Šengen, ali videćemo.”

“Nije bitno koliko čekamo, već koliko ćemo još čekati”, povišenim tonom je kazao jedan revoltirani vozač.

Foto:Tanjug/AP Photo

N1: Šta očekujete?

“Očekujemo da svi zatrube i da to čuje onaj tamo (na graničnom prelazu).”

Pročitajte još:

N1: Šta mislite što je razlog za ovoliko čekanje?

“Znaš šta je razlog – što se Hrvati prave da su oni sad bogovi što su ušli u Šengen.”

Drugog dana Božićnih praznika u Srbiji, na graničnom prijelazu Horgoš 1, gde je bilo otvoreno čak pet izlaznih traka, čekalo se oko šest sati, a zabeležene su kilometarske kolone putničkih vozila na izlazu iz Srbije. Na Batrovcima putnici su juče čekali duže od osam sati za ulazak u Hrvatsku, saopštila je Uprava carina.

Zbog velikog broja putnika koji se iz svojih matičnih zemalja nakon praznika vraćali u Zapadnu Evropu, promet je na gotovo svim graničnim prelazima Srbije juče bio pojačanog intenziteta.

BONUS VIDEO Hrvatska bez granica – 2023. godina i ulazak u Šengen