Meagan Hall Foto: Facebook/La Vergne Police Department

Petorica policajaca u Tenesiju dobili su otkaz, a još trojica ostaju suspendovana do daljeg nakon što su u javnost procurili detalji navodnih seksualnih napada unutar policijske uprave La Vergne.

A policajka Megan Hol (24), jedan od aktera skandala, u novoj saveznoj tužbi koju je podnela protiv odeljenja u kojem je radila sad tvrdi kako je bila „pripremana za seksualno iskorišćavanje“.

Početkom ove nedelje osmorica policajaca disciplinski su kažnjeni, a sama Hol bila je jedina policijska službenica koja je u jeku skandala dobila otkaz. Podsetimo, ona je otpuštena još u januaru ove godine, nakon što se otkrilo da je s kolegama imala seksualne odnose dok su bili na poslu. Svi su porekli optužbe, prenosi portal Unilad.

Istraga je pokazala kako je Megan Hol bila blisko povezana s još četvoricom policajaca – narednicima Levisom Povelom i Henrijem Tijem Mekgovanom, detektivom Senecom Šildsom, kao i policajcem Huanom Lugo-Perezom, a svi navedeni su takođe otpušteni.

Još tri službenika – Patrik Maglioko, Leri Holidej i Gavin Šoeberl – suspendovani su zbog umešanosti u seks-skandal, prenosi Jutarnji list.

Petorica policajaca – Povel, Maglioko, Holidej, Šilds i Lugo-Perez – sad su priznali da su imali seksualne odnose s koleginicom, a ona je, osim njih, navela kako je bila intimna i s policajcem Mekgovanom.

Hol je u međuvremenu, tačnije 27. februara, podnela i saveznu tužbu protiv policijskog odeljenja u kojem je radila, kao i protiv svojih bivših saradnika. U njoj policajka tvrdi kako je bila žrtva seksualnog uznemiravanja, a kao optužene navodi grad La Vergne, Povela, Mekgovana i Dejvisa.

„Bila je pripremana za seksualno iskorišćavanje. Osećala se zarobljenom u ulozi koja joj je dodeljena u policijskoj stanici grada La Vergne. U pokušaju da pobegne iz iste zamalo se ubila. Tad je grad nju okrivio za sve. Ovom tužbom traži se pravda za Megan Hol. Dotična policajka često je doživljavala uznemiravanje na radnom mestu koje je bilo prožeto seksualnim aluzijama i seksualno eksplicitnim ponašanjem“, stoji u tužbi.

Šef policije La Vergnea, Burel „Čip“ Dejvis ranije ovoga meseca takođe je dobio otkaz nakon što je otkriveno da je bio svestan nedoličnog seksualnog ponašanja unutar svoga odeljenja, ali to nikad nije prijavio niti je kaznio bilo kojeg od policajaca.

PROČITAJTE JOŠ:

„Megan nisu doživljavali kao policajku početnicu koju treba obučavati i unaprediti. Na nju se gledalo kao na komad mesa koji treba seksualizovati i iskoriščavati. Hol je u nekoliko navrata rekla ‘ne‘ seksualnim udvaranjima, ali nadređeni su je pritiskali sve dok nije popustila. Naravno da će biti onih koji misle kako ona sad pokušava svaliti krivicu na druge. Lako je to misliti kad ne znate celu priču“ izjavio je advokat za građanska prava Vesli Klark.

U tužbi se tvrdi kako su „policajci koristili svoj autoritet za sistemsko slamanje Meganinog otpora i zarobljavanje u ponižavajućim i uvredljivim seksualnim odnosima, čak su delili savjete o najboljim načinima da je izmanipulišu i iskorištavaju“.

„Kad je narednik Povel želeo seks, odbijao je prihvatiti ‘ne‘ kao odgovor. Nastavio je da zahteva seks, govoreći stvari poput ‘učinićemo to sutra‘ ili ‘toliko sam toga učinio za tebe, ja sam ti pomogao‘. Takvo okruženje u policijskoj postanici La Vergne izazvalo je sve teže simptome mentalne bolesti kod gospođe Hol. Ona ima puno pravo na dodelu kaznene odštete u iznosu koji će odrediti porota“, stoji u tužbi.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare