Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

U garaži u zagrebačkom naselju Ferenščica, u kojoj je izbio požar, navodno su se nalazile eksplozivne naprave vojnog porekla, zaostale od rata, a vatrogasci nakon gašenja vatre obavljaju hlađenje sa sigurne udaljenosti.

U požaru nema povređenih, a na terenu su pirotehničari kako bi utvrdili navode vlasnika o postojanju eksploziva. Detalji će se znati nakon završenog policijskog uviđaja, potvrdila je ranije danas Hini Policijska uprava zagrebačka. Dojavu građana o požaru Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba dobila je u nedelju u 12:40, navode iz JVP-a.

Na teren su izašla četiri vatrogasna vozila te je utvrđeno da se radi o požaru garaže u razbuktaloj fazi uz kuću i da se u garaži nalazi dosta boja i lakova.

POGLEDAJTE JOŠ:

Požar je u međuvremenu ugašen. Vatrogasci su od vlasnika saznali da u garaži ima eksploziva te hlađenje vrše sa sigurne udaljenosti i otvaraju deo krova na kući koji je bio zahvaćen plamenom iz garaže.

Kako se navodi u saopštenju, vlasnik ne zna o kakvom se eksplozivu radi, ali su navodno neke eksplozivne naprave vojnog porekla zaostale od rata. Na terenu su službenici policije, koji su pozvali dve ekipe pirotehničara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar