Ilustracija Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dva policajca na dužnosti i službenik Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama povređeni su kod uvale Valdanos kada je čamac SAR 5 pod još nerazrešenim okolnostima oštećen, a tročlanu posadu su spasile kolege sa drugog plovila, prenosi Primorski portal.

Trojica povređenih su medicinski zbrinuti u Opštoj bolnici Bar, a zbog prirode povreda u predelu glave povređeni policajac B.J. je upućen na lečenje u Klinički centar Crne Gore.

Prema saznanjima Primorskog portala, skiper na čamcu SAR 5 bio S.A. zaposlen u UPS. Identitet drugog povređenog policajca za sada nije poznat, kao ni uzrok havarije. Da li je otkazao radarski sistem pa je čamac verovatno udario u hrid, takođe, treba da se utvrdi, prenosi portal Dan.

PROČITAJTE JOŠ:

Na čamcu je naneta velika materijalna šteta. Plovilo SAR 5 je spasilački čamac Uprave pomorske sigurnosti koji je aprila 2019. predstavljen kao najsavremeniji u posedu ove institucije. Čamac sa termovizijskom kamerom plaćen je 240.000 evra a nabavljen je uz podršku Ministarstva pomorstva i saobraćaja i Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Incident se dogodio između Bara i Ulcinja, na teritoriji ulcinjske opštine, u noći između subote i nedelje, ali Uprava policije i Uprava pomorske sigurnosti do sada se nisu oglašavali.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar