Foto: EPA-EFE/Andrea Nava - BavaroDigital

Zastrašujući snimak sa nadzornih kamera pokazuje trenutak kada se autobus prevrnuo u Dominikanskoj Republici, ubivši troje turista i povredivši 48 drugih. Toksikološki izveštaj je otkrio da je vozača autobusa bio pozitivan na kokain.

Autobus je prevozio 51 putnika iz Meksika i Južne Amerike na autoputu u opštini Bavaro kada se prevrnuo prošlog četvrtka.

Foto: EPA-EFE/Andrea Nava – BavaroDigital

Žrtve koje su poginule u nesreći su identifikovane kao državljanka Argentine Valerija Broveli (33), Valerija Medina (44) majka jednog deteta i Peruanka Karla Rodrigez (44), prenosi Dejli mejl.

Medini je u nesreći otkinuta ruka, rekao je njen suprug Dijego Doneli za dominikanske medije.

Foto: Privatna arhiva

„Proveli smo pola sata čekaju hitnu pomoć“, rekao je Doneli. „Odveo sam suprugu zajedno sa vatrogascem i otišli smo u bolnicu. Izgubila je ruku, rekao sam vatrogascu da ne čeka više“, dodao je on.

Vozač Frenklin Nin (47) priven je u petak. Tužioci su zatražili da Nin bude zadržan do godinu dana u istražnom zatvoru.

Foto: EPA-EFE/Andrea Nava – BavaroDigital

Na snimku nesreće se vidi kako vozač autobusa vozi desnom trakom autoputa dok se približava ivičnjaku na raskrsnici pre nego što se iznenada prevrnuo ulevo.

PROČITAJTE JOŠ:

Vozilo se potom prevrnulo i klizilo je na levu stranu nekoliko metara niz put dok se nije potpuno zaustavilo.

Nin je vozio grupu na ekskurziju u Isla Saonu i rekao je istražiteljima da je „video vozilo koje je prošlo ispred njega“. Međutim, snimak ne potvrđuje njegovu verziju.

Dominik Drekman, jedan od putnika u autobusu, rekao je da je autobus zastareo i da nije bio pogodan za prevoz tolikog broja ljudi.

BONUS VIDEO: Tragedija na Baltiku – trajekt Estonija sa sobom u dubine odneo preko 800 ljudi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar