Foto: Privatna arhiva

Studentkinja Karen Džulijet Kardenas Uribe (21) umrla je nakon operacije nosa koja joj je ostavila pluća puna krvi.

Devojka je pretrpela šest kardiorespiratornih zastoja nakon rinoplastike.

Ona je bila podvrgnuta operaciji na klinici u Bucaramangi, odeljenje Santander u Kolumbiji, u subotu i ubrzo je napustila kliniku.

Ali čim je stigla kući onesvestila se. Njena porodica je uspela da je oživi, ali se ponovo onesvestila.

Zabrinuti roditelji su je odvezli u bolnicu gde su lekari otkrili da su joj pluća puna krvi. Umrla je nakon šestog kardiorespiratornog zastoja.

Foto: Privatna arhiva

Karen je bila na poslednjem semestru kursa psihologije na Papskom Bolivarijanskom univerzitetu.

Govoreći o operaciji rinoplastike, njen brat – koji nije imenovan – rekao je: „Primljena je u 5 ujutro, a operacija je počela u 7 sati ujutro. To je trajalo do 13.30 časova. Odmah smo uspeli da je oživimo i ona se probudila, ali možda su efekti lekova već nestali i ona se ponovo onesvestila“.

Zabrinuti rođaci kontaktirali su hirurga koji je uradio operaciju nosa i rekli su im da im je savetovao da je vrate u istu kliniku.

Međutim, zbog Kareninog pogoršanja stanja, njena porodica je odlučila da je odvede na kliniku Los Komuneros, koja se nalazi bliže njihovoj kući u naselju San Francisko.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema rečima brata žrtve, ona je primljena na intenzivnu negu gde su lekari ponovo uspeli da je ožive, ali je nastavila da gubi svest i na kraju je intubirana.

„Nakon što su je intubirali, videli su da ima značajnu količinu krvi u plućima, dušniku i jednjaku i da nije mogla da diše. Učinili su šta su mogli, ali je preminula nakon šest kardiorespiratornih zastoja“, ispričao je brat.

Porodica je rekla da će podneti žalbu javnom tužilaštvu kako bi se utvrdilo da li je bilo koja strana kriva za medicinski nemar.

BONUS VIDEO: Pucnjava u Parizu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar