Foto:Polk County Sheriff’s Office

18-mesečna devojčica sa Floride preminula je nakon što su je roditelji ostavili samu u kolima cele noći na vrućini od 105 stepeni (oko 40 stepeni Celzijusa). Sve se odigralo kada su se roditelji vratili kući sa žurke 4. jula na kojoj su pili alkohol i pušili marihuanu.

Džoel i Džezmin Rondon, oboje 33, iz Lejklenda, uhapšeni su pod optužbom za teško ubistvo deteta iz nehata u, kako je šerif okruga Polk Grejdi Džad opisao kao „mučnu” smrt njihove ćerke u vrućem automobilu, za koju je okrivio „nemar i drogu koju je par koristio“.

Par je u utorak otišao na zabavu sa svoje troje dece, sva mlađa od 9 godina, i ostali su napolju do skoro 3 sata sledećeg jutra, rekli su policajci.

Dok su bili na zabavi, rekli su detektivi, oba roditelja su pila alkohol i pušila marihuanu — a tata je takođe navodno koristio met.

Kada su se vratili kući u ranim jutarnjim satima u sredu, Džezmin je navodno rekla svom mužu da uvede njihovu 18-mesečnu ćerku, dok se ona brinula o njihovo dvoje starije dece, starosti 6 i 8 godina.

Džoel je rekao istražiteljima da su jedna od vrata automobila bila otvorena u to vreme, javila je stanica CBS 12.

Uneo je poslužavnike sa hranom u kuću, a kada se vratio napolje, video je da su sva vrata na automobilu zatvorena i pretpostavio je da je njegova supruga već unela dete u kuću.

Foto:Polk County Sheriff’s Office

„Doneli su hranu u kuću, ali bebu nisu uneli u kuću“, rekao je Džad na konferenciji za novinare u četvrtak.

Džoel i Džezmin su kasnije otišli u krevet, a nijedan od supružnika nije pitao drugog o tome gde se nalazi njihova ćerka pre nego što su zaspali.

Džoel se probudio u 10 sati i proveo sat vremena spremajući se za posao. Oko 11 sati, tata troje dece je zamolio svoje najstarije dete da ode „da proveri bebu” u spavaćoj sobi, ali mu je rečeno da devojčice nema.

Nakon što je pretražio kuću u potrazi za malim detetom, Džoel je izašao do automobila parkiranog na prilazu ispod žarkog sunca i pronašao svoju ćerku kako ne reaguje na zadnjem sedištu, još uvek vezanu za sedište automobila.

Foto:Polk County Sheriff’s Office

„Brutalno je vruće za sve, a onda je ovo dete zatvoreno u kolima, očigledno bez cirkulacije vazduha, i postaje sve toplije i toplije i toplije kako je jutro odmicalo“, rekao je Džad.

Džoel se vratio unutra i probudio svoju ženu. Roditelji su zajedno odvezli svoje dete u regionalni zdravstveni medicinski centar Lejklend gde je šerif rekao da je postalo očigledno da je dete „pretrpeo mučnu smrt“.

Oko 14.30 časova. – sati nakon što je izvađena iz automobila – unutrašnja telesna temperatura mališana je i dalje merena na 104,4 stepena, rekao je Džad.

Obdukcijom je utvrđeno da je dete umrlo od hipertermije jer je ostavljeno u automobilu, a način smrti je ocenjen kao ubistvo.

PROČITAJTE JOŠ:

Džezmin je kasnije bila pozitivna na alkohol i marihuanu, a Džoel je bio pozitivan na alkohol, marihuanu i metamfetamin, navode vlasti.

Par je u četvrtak smešten u okružni zatvor. Šerif je rekao da su se oboje kajali i da su navodno priznali da su se zabavljali uz drogu i piće.

„Mislim da će pravo kajanje biti večeras kada budu sedeli u okružnom zatvoru, u klimatizovanom okruženju, misleći: ‘Lepo je i hladno ovde kada se moja beba „skuvala do smrti“ zbog mog nemara i upotrebe droge’“, rekao je Džud.

Dvoje preživele dece Rondonovih boravi kod rođaka, rekli su zvaničnici.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar