Dve osobe su ubijene u pucnjavi u fabrici Mercedesa u Sindelfingenu u Nemačkoj, a kako javljaju tamošnji mediji, napadač je pucao u blizini kancelarija u kojoj se nalaze šefovi. Muškarac koji je pucao u fabrici je uhapšen nakon pucnjave.

Napadač, čije ime nije objaviljeno, uhapšen je i trebalo bi da bude saslušan. Motiv napada nije poznat, ali oružje kojim je izvršen napad je oduzeto.

Kako navodi Bild., napadač je spoljni radnik logističke kompanije i ima 53 godine.

Foto: Tanjug/Julian Rettig/dpa via AP

„Zaposleni u fabrici su zbrinuti. Više nema opasnosti“, rekao je portparol policije.

„Proizvodnja se nastavlja normalno u svim delovima fabrike, osim u hali u kojoj se odgodila pucnjava“, saopšteno je iz kompanije.

Nekoliko zaposlenih u Mercedesu koji su napustili fabriku rekli su Bildu da je navodno napad bio usmeren na lidere tima. Pucnji su ispaljeni u zoni kojoj se nalaze kancelarije šefova.

Foto: Tanjug/Julian Rettig/dpa via AP

Kako se navodi, osoblje obezbeđenja Mercedesa reagovalo je brzo. Bild saznaje da su pripadnici obezbeđenja uspeli da savladaju i uhapse napadača. Navodi se da su 53-godišnjeg napadača predali policiji, koja je kasnije stigla.

PROČITAJTE JOŠ:

Na licu mesta su dva helikoptera i nekoliko lekara hitne pomoći.

Sindelfingen je blizu Štutgarta u okrugu Beblingen. Sa istorijom dugom više od sto godina, tamošnja fabrika Mercedesa ima najdužu tradiciju u grupi.

BONUS VIDEO: Snimak pucnjave u Nešvilu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar