Foto:Gavriil Grigorov/Kremlin Pool; Alexei Alexandrov; AP; Rodrigo Abd; AP; Vadim Belikov; AP; Leo Correa; Ap

Gari Kasparov, bivši svetski prvak u šahu i žestoki kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, osvrnuo se na ruske napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

„Ukrajina napada vojne mete kako bi odbranila svoju zemlju i ljude od okupatora koji čine ratne zločine. Rusija gađa energetske sisteme, snabdevanje hranom i civile. Može li biti jasnije razlike i slike koja prikazuje kako izgleda zlo?“, zapitao se Kasparov.

„Čak i oni patetični koji pokušavaju izjednačiti dve strane Putinove ničim isprovocirane invazije nemaju odgovora. Teraju li NATO ili Amerika Putinove snage na silovanja i etničko čišćenje? Na bombardiranje trafostanica i gasovoda? Na izgladnjivanje miliona u Africi i Aziji? I to ne kao kolateralnu štetu, nego namerno“, objavio je bivši šahovski prvak, prenosi Index.hr.

„Neverovatno, ali još uvek postoje ljudi koji kažu da bi se Ukrajina i saveznici trebali predati ruskoj okupaciji i genocidu, nagraditi Putinove ratne zločine i podstakli ga na još, baš kao što se uvek događalo ranije. Ne. Poslednjih osam meseci slušali smo zapadne lidere kako se izvinjavaju što su ignorisali Putinove pretnje, za podilaženje koje je direktno dovelo do ovog rata. I to po kakvoj ceni za Ukrajinu, kakvu cenu u životima i novcu. A opet, neki žele ponoviti tu grešku“, objavio je Kasparov.

BONUS VIDEO: Bajden ne veruje Putinu: Zelenski oštro zapretio Rusima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar