Izrael Palestina rat Foto:EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Džonatan Konrikus izjavio je da će kopnene trupe "verovatno" napasti Gazu, osim ako se Hamas "bezuslovno preda".

„Ako bi Hamas izašao iz svojih skrovišta u kojima se krije iza izraelskih civila, što sada radi, vratio naše taoce – svih 212 – i predao se bezuslovno, rat bi se završio. Ako neće, verovatno ćemo morati da uđemo i da to uradimo“, rekao je Konrikus u intervjuu za ABC Australija.

On nije odgovorio na pitanje zašto je kopnena invazija odložena uprkos tome što se o njoj danima nagađa, ali je rekao da će izraelske snage „potpuno demontirati Hamas“.

„Hamasa više neće biti na kraju“

On kopnenoj ofanzivi govorio je i izraelski ministar odbrane Joav Galan koji je rekao bi kampanja vojske u Gazi mogla da potraje „mesec, dva ili tri, ali na kraju Hamasa više neće biti“. Galan je to rekao nakon brifinga u operativnom komandnom i kontrolnom centru izraelskog vazduhoplovstva, prenosi BBC.

Pročitajte još

Istakao je da Izraelske odbrambene snage ništa neće zaustaviti.

„Ovo bi trebalo da bude naša poslednja manevarska operacija u Gazi, iz prostog razloga što posle toga više neće biti Hamasa“, rekao je Galan.

On je dodao da, pre nego što se, kako je rekao, „neprijatelj suoči sa oklopnim i pešadijskim snagama, suočiće se sa bombama vazdušnih snaga“, prenosi Tajms of Izrael.

„Imam utisak da znate kako to da uradite na smrtonosan, precizan i veoma kvalitetan način, kao što je to do sada dokazano“, rekao je Galant zvaničnicima izraleskog vazduhoplovstva.

BONUS VIDEO Ambasador Izraela u Beogradu: Ubijene su cele porodice, ovo je naš 11. septembar, Gaza je teroristička država

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar