Foto: EPA/JOEL CARRETT

Čovek koji je upao u rupu od 1,5 metara i bio živ zakopan u pesku na ostrvu Bribi identifikovan je kao Džoš Tejlor.

Hitna pomoć iz Kvinslenda u Australiji i posada spasilačkog helikoptera pozvani su da pomognu 25-godišnjem muškarcu nakon što je upao u rupu i bio zakopan u pesku na ostrvu Bribi, severno od Brizbejna, nešto pre 14 časova.

Nejtan, svedok incidenta koji je pomogao u otkopavanju Tejlora, rekao je za 7 Njuz da je rupa iskopana da bi se u njoj kuvalo prase.

„Ustao je sa stolice, pesak se malo odvojio ispod njega“, rekao je.

„Poteturao se nazad. Ispružio je ruke da bi očigledno prekinuo pad, nastavio je da se spušta. Bio je toliko duboko u rupi da ga niste mogli videti, osim ako niste stajali na vrhu rupe“, dodao je.

Veliki broj ljudi je došao je traži pomoć za Tejlora i pokušali su da ga izvuku, pre nego što su mu vezali konopac za noge kako bi ga izvukli iz rupe.

„Bilo je 15 odraslih muškaraca na kraju ovog užeta i on se i dalje nije pomerao“, rekao je Nejtan.

Tejlorova porodica je pored njega u bolnici princeze Aleksandre, gde je on i dalje u kritičnom, ali stabilnom stanju, preneo je Kurir mejl.

Nejtan je napuštao plažu sa svojom porodicom kada je grupa muškaraca došla vičući u pomoć da izbave svog prijatelja iz peska, rekao je on za NCA NjuzVajer.

Kada je stigao na lice mesta, porodica i prijatelji 25-godišnjaka očajnički su kopali da ga izvuku.

„Kada sam prvi put otišao do rupe, nisam mogao ni da mu vidim stopalo. Toliko je bilo duboko“, rekao je on.

„Sva njegova porodica je vrištala na nas, govorila nam da pomognemo, govorila nam da uzmemo konopac da ga izvučemo. Bilo je prilično jezivo“, rekao je on.

Posle izvesnog vremena vučenja i kopanja, mladić je konačno probio površinu peska, ali ga je silina izvlačenja dodatno povredila, rekao je Nejtan.

Kada su ga izvukli, čovek nije imao puls i rendžeri su počeli da rade reanimaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

Spasilačka ekipa je potom odvezla čoveka u bolnicu princeze Aleksandre u kritičnom stanju radi daljeg lečenja. Bilo je potrebno 45 minuta pre nego što se čovekov puls vratio.

Lekari princeze Aleksandre sada rade na tome da spasu čovekov život.

Bolničari su rekli za Najn njuz da se tragedija dogodila na okupljanju na plaži sa prijateljima.

Prijatelji su iskopali rupu u pesku i mladić je pao glavom u rupu pre nego što se pesak srušio oko njega, zatrpavši ga živog.

Ostrvo Bribi, deo regiona Moreton Bej u Kvinslendu, popularna je destinacija za odmor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar