Meksiko Foto:Screenshot/Twitter/@DC_Draino

Četvoro Amerikanaca koji su protekle nedelje putovali u Meksiko na operaciju zatezanja trbuha, našlo se u unakrsnoj vatri između dva kartela, a teško naoružani muškarci potom su ih oteli i ubacili u stražnji deo kamioneta, izvestili su u ponedeljak zvaničnici obe zemlje.

Incident se dogodio proteklog petka u gradu Matamoros na severnoj granici Meksika, a u utorak je dvoje od njih pronađeno mrtvo, a dvoje je živo, javlja AP koji prenosi reči guvernera Amerika Viljareala. Viljarreal je dodao kako je jedan preživeli građanin SAD-a ranjen, a drugi je nepovređen.

Dejli mejl javlja da je reč o Lataviji ‘Tej‘ Mekgi, o njenom rođaku Šidu Vudvardu, te još dvojici prijatelja, Eriku Vilijamsu i Zindelu Braunu.

FBI je u nedelju objavio kako s meksičkim vlastima traga za nestalim Amerikancima te da se za pronađene žrtve nudi nagrada od 50.000 dolara. Rođaka jednog od njih u ponedeljak je kazala kako su prijatelji putovali zajedno iz Južne Karoline, a jedan od njih trebao je ići na abdominoplastiku kod hirurga u Matamorosu, prenosi Jutarnji list.

Nedugo nakon što su ušli u Meksiko našli su se usred pucnjave, a videosnimak objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako ih napadač usred bela dana mrtve ili ranjene s pločnika baca u pik ap.

Braun iz Firence u Južnoj Karolini rekla je da je bila u kontaktu s FBI-em i lokalnim zvaničnicima nakon što je saznala da je njen mlađi brat, Zindel Braun, jedna od četiri žrtve.

„Ovo je kao ružan san iz kojeg bih volela da se probudim. Videti kako člana porodice bacaju u zadnji deo kamiona i otimaju, to je jednostavno neverovatno“, kazala je novinarima.

Kaže kako je četvoro prijatelja bilo jako blisko, a na put su krenuli zajedno kako bi naizmenično vozili automobil. Bili su, kaže, svesni opasnosti u Meksiku i njen se brat dvoumio.

„Stalno je govorio da ne bi trebali ići“, dodala je Braun.

Smrt dvoje Amerikanaca na novinskoj konferenciji potvrdio je i meksički predsednik Andrés Manuel López Obrador, kazavši da je detalje o otetoj četvorci izneo tužilac.

PROČITAJTE JOŠ:

„Od njih četvoro, dvoje je mrtvo, jedna osoba je ranjena, a druga je živa te im u ovom trenutku hitna pomoć i drugo sigurnosno osoblje pruža podršku“, kazao je guverner koji nije otkrio druge detalje o tome kako, niti gde su pronađeni. Meksički zvaničnici kazali su kako je u petak još jedna žena poginula u međusobnoj pucnjavi.

Ovaj incident ilustruje teror koji već godinama vlada Matamorosom, gradom kojem vladaju bande moćnog Zalivskog kartela koje se često međusobno sukobljavaju. Kao posledica toga, na hiljade Meksikanaca samo u državi Tamaulipas vode se kao nestali.

BONUS VIDEO: Masovna pucnjava na Univerzitetu Mičigen

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar