Kejt Midlton i princ Vilijam Foto:Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Kancelarija britanskog poverenika za informacije (ICO) ispituje tvdnje da je osoblje privatne londonske klinike, čije usluge često koriste članovi kraljevske porodice, a na kojoj je ona imala operaciju u januaru, prekršilo pravo na privatnost medicinske dokumentacije princeze od Velsa - Kejt Midlton.

Dejli miror tvrdi da je osoblje na londonskoj klinici „pokušalo da pristupi njenim privatnim medicinskim izveštajima“, a ICO je potvrdio da je primio „izveštaj o kršenju“ i da ispituje te tvrdnje, objavio je BBC.

Princeza Kejt Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prema Miroru, najmanje jedan član osoblja klinike uhvaćen je u pokušaju pristupanja Kejtinom zdravstvenom kartonu.

List navodi da je pokrenuta interna istraga u privatnoj londonskoj bolnici na kojoj su se poslednjih meseci lečili i princeza od Velsa i britanski kralj Čarls Treći.

Kejt je u januaru bila podvrgnuta operaciji abdomena i povukla se sa javnih dužnosti dok je oporavlja. ICO nadgleda sprovođenje propisa o zaštiti podataka i slobodi informacija širom Velike Britanije.

Portparol Kensingtonske palate je odbio da potvrdi ili demantuje te informacije, navodeći da je to pitanje londonske klinike.

POGLEDAJTE JOŠ:

Princeza Kejt se izvinila javnosti nakon što se pojavila njena fotografija sa njeno troje dece na Dan majki, a koja je bila obrađena u fotošopu. Ona t je provela gotovo dve sedmice u londonskoj klinici, a Kensingtonska palata je ranije saopštila da će se oporavljati do Uskrsa.

San je u ponedeljak objavio fotografiju princa Vilijama i princeze Ketrin kako kupuju u Vindzoru, što je njihov prvi javni izlazak od Božića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar