Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Predsednik SAD Džozef Bajden odgovorio je na poziv bivšeg predsednika Donalda Trampa na debatu.

Tramp je poziv za debatu uputio tokom nastupa u ponedeljak na radiju s konzervativnim komentatorom Denom Bonginom, rekavši da bi debata bila „dobra“ za zemlju.

„Želeo bih da raspravljamo odmah jer bismo trebali da debatujemo. Trebalo bi da debatujemo za dobro zemlje“, rekao je Tramp.

Bajden je kasnije tog dana upitan o Trampovim komentarima tokom kampanje u Nevadi.

„Odmah? Pa, da sam na njegovom mestu, i ja bih želeo da raspravljam o sebi. On nema šta drugo da radi“, rekao je Bajden novinarima.

S obzirom na to da Tramp vodi glavnu reč na predizborima republikanaca, izgledi za debate o opštim izborima su neizvesni. Republikanski nacionalni komitet povukao se iz Komisije za predsedničke debate 2022. godine, a sam Tramp nazvao je tu organizaciju „korumpiranom“, piše Foks njuz.

„Oni su totalno korumpirani. Potpuno su demokratski nastrojeni, i još je dobro kada koristim reč nastrojeni. Oni su totalno korumpirani, i užasni su. Uprkos tome, ja bih izašao na 20 debata čak i da ih oni organizuju. Vodiću debate koliko žele. Svako veče bih vodio debatu sa ovim čovekom (Bajdenom). Ali on se nikada neće pojaviti na debati“, rekao je Tramp u decembru, prenosi NBC News.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar