Zoran Milanović, Andrej Plenković
Zoran Milanović, Andrej Plenković Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Kolumnista 24sata Tomislav Klauški za N1 je analizirao verbalni sukob između premijera Hrvatske Andreja Plenkovića i predsednika Zorana Milanovića.

“Ono u čemu Milanović ne može pogrešiti u ovom trenutku jeste da će mu svaki napad na Plenkovića doneti bodove i u javnosti, i u delu opozicije i delu medija”, kazao je.

Dodaje da Plenković ovaj verbalni sukob s predsednikom koristi tako da skrene pažnju s drugih važnih tema, poput aktualne afere u HEP-u.

Klauški se osvrnuo i na krizu u Vojnoj sigurnosno-obaveštajnoj agenciji (VSOA) i problemima u izboru njenog direktora, prenosi N1.

“Da li je sistem ugrožen? Verovatno jeste jer ne može ovako osetljiv sistem funkcionisati na nivou inačenja predsednika i premijera”, rekao je i podsetio da je i Milanović sam kazao da je nacionalna sigurnost ugrožena.

Komentarisao je i da li je Hrvatska u ustavnoj krizi.

“Mislim da ustavna kriza postoji već neko vreme. To nabacivanje optužbama o protivustavnom ponašanju postala je česta poštapalica u političkom životu, pogotovo u obraćanjima dva brda.”

PROČITAJTE JOŠ:

“Njihovo ponašanje sugeriše da idu na još jedan manadat. Oni će se sve više udaljavati jer će hteti što više da mobilišu svoje biračko telo. Plenkoviću savršeno odgovara Milanović na Pantovčaku jer ima savršenog protivnika koji je i prgav i udara ispod pojasa”, kazao je Klauški i dodao:

“Vidite taj kontrast, Plenković koristi svoj manir i retoriku da se nametne kao protivteža ponekad histeričnom Milanoviću čije se poruke često izgube u retoričkom haosu“, navodi se.

“Kako ulazimo u izbornu godinu, taj sukob će sve više jačati”, zaključio je Klauški.

BONUS VIDEO: Hrvatski predsednik o srpskim cajkama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar