Foto: Reuters/EPA/Profimedia/Shuttersrock

U jeku glasina o sve lošijim odnosima u britanskoj kraljevskoj porodici, javnost je šokirala informacija da princ Hari i njegova supruga Megan Markl imaju još jedan plan koji će mnoge iznenaditi. Ovog puta, reč je o nameri da se vrate na britanski dvor. Kao i do sada poteze planiraju temeljno, a za ovaj "pohod" će im biti potrebno 12 meseci, tokom kojih će izvesti čitav niz "manjih akcija" koje vode do krajnjeg cilja - Bakingemske palate.

Prema pojedinim izvorima, Hari i Megan su počeli sa sprovođenjem svog plana pre nego što je kraljica Elizabeta II umrla. Naime, oni su nekoliko dana ranije već bili u Velikoj Britaniji kako bi prisustvovali brojnim dobrotvornim događajima. Njihov cilj je bio da počnu sa pripremanjem javnosti na povratak u London, ali dan pre nego što je trebalo da odlete kući u Sjedinjene Države stigla vest o kraljičinoj smrti.

Tako su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa proveli najviše vremena sa kraljevskom porodicom od „Megzita“, koji se dogodio pre više od dve i po godine. Takođe, nakon smrti svoje bake, Hari je brzo krenuo „u akciju“ i sklopio krhko primirje sa Vilijamom – pojavivši se zajedno sa njim ispred Vindzora nakon sahrane.

Princ Hari i Megan Markl Foto:Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Godinu dana za veliki povratak

Naime, njih dvoje će završne korake preuzeti tek nakon što na svetlost dana ugledaju Harijevi memoari i Netfliksova serija koja bi trebalo da prikaže svetu kroz šta su Hari i Megan prolazili nakon napuštanja Velike Britanije i okrilja kraljevske porodice.

Plan je da ta dva projekta stvore „atmosferu za povratak“, tačnije da svi oni koji budu čitali memoare ili gledali seriju steknu utisak da je prema Hariju i Megan počinjena nepravda i da oni zapravo gaje ljubav prema svojoj porodici. Takođe će biti objašnjeno zbog čega su došli do odluke da napuste dvor.

Navodno, oni su ovo planirali i ranije, i hteli da sebi stvore put do kraljičinog srca ovim „pokajanjima“, ali je Elizabeta II preminula pre realizacije prvog i drugog dela.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia,EPA-EFE/NEIL HALL

To je, kako tvrde izvor bliski kraljevskoj porodici, uzrokovalo da Hari i Megan uspore proces iskupljenja. Prvobitno je planirano da Netfliksova serija svetlost dana ugleda pre kraja ove godine. Ali, nakon kraljičine smrti odlučeno je da se premijera projekta, vrednog 100 miliona dolara, odloži za 2023. godinu.

Takođe, ovaj neočekivani gubitak je naveo Harija da razmisli o izmeni sadržaja memoara, koji bi uskoro trebalo da izađu u javnost. Tačnije, Hari je navodno molio svog izdavača da izbaci brojne kritičke tvrdnje o njegovoj porodici, jer strahuje da bi to moglo da ometne njihove planove za pomirenje.

Megan Markl i princ Hari Foto: Ian Jones / KCS / MEGA / The Mega Agency / LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

I ovaj projekat, vredan skoro 50 miliona dolara, je trebalo da izađe do kraja godine, tačnije tokom jeseni, ali je Hari tražio da se objavljivanje odloži zbog izmena „njegovih nepromišljenih tvrdnji“.

Pored ovoga, Hari sada želi i da u delo doda deo koji će se ticati kraljičine smrti, ceremonije sahrane i krunisanja njegovog oca Čarlsa III za novog kralja. U tom segmentu memoara, Hari će opisati kako se on osećao povodom ovog tragičnog događaja, ali i toga što je bio gotovo odbačen od strane ostalih članova kraljevske porodice, pre svega oca Čarlsa i brata Vilijama.

POGLEDAJTE JOŠ:

Knjiga koja je promenila sve

Na njihovom putu se, neposredno nakon smrti kraljice, pojavila i nova prepreka. Naime, šestog oktobra izašla je knjiga „Porodica Vindzor: Skrivena moć iza krune“, autorke Valentine Lu u kojoj su do detalja opisane najgore osobine ovog para, kao i njihovi česti ispadi na dvoru.

Zbog toga mnogi sugerišu da je i ova knjiga uzrokovala odlaganje izlaska memoara, jer postoji mogućnost da Hari želi da nešto kaže i ovim povodom. Takođe, navodno je to predložila i sama izdavačka kuća memoara „Penguin Random House“, koja je pozvala Harija na razgovor i ukazala mu da je zbog intriga koje je javnost saznala iz romana Luove sada previše rizično objaviti ovu verziju.

BONUS VIDEO Megan i Hari u Njujorku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar