Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Ovo je zločin nad prirodom", prokomentarisala je Zorana Mihajlović aludirajući na papir na kojem su štampane brojne naslovne strane prorežimskih novina, a na kojima su izneteteške optužbe na njen račun. Nakon što je doneta odluka da neće više biti deo Vlade Srbije, a ona na oproštajnoj konferenciji za štampu rekla da neki koriste SNS kao lični džuboks za bogaćenje, mediji bliski vlasti su kao po direktivi krenuli u kontraudar.

„Кoliko li je stabala posečeno da bi moje „kolege“ iz SNS objavile hiljade strana, negativnih tekstova, laži i neistina o meni i mojim rezultatima? Pa to je zločin nad prirodom!“, napisala je Mihajlović na Instagramu.

Naime, juče se odlazeća potpredsednica Vlade Srbije i ministarka energetike i rudarstva Zorana Mihajlović obratila javnosti poslednji put u svojstvu člana Vlade Srbije i tom prilikom govorila je o svojoj političkoj budućnosti, ali i stvarima koje su obeležile prethodni period.

Tom prilikom je rekla da nema razloga da žali ni za čim.

Zorana Mihajlović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„U Vladi sam 10 godina i iza mene stoje rezultati koje sam zajedno sa svojim timom postigla. Za mene je ovo novi početak. Svakako ostajem u politici i želim da radim za svoju državu i za svoj narod. To sam uvek radila, još iz svojih studentskih dana. Smatram da je Srbiji mesto u EU i boriću se da u ovim novim podelama, Srbija bude na Zapadu, a ne na Istoku“, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mihajlović je ponovila da neće govoriti o sadržaju razgovora sa Vučićem, te da ne želi da bude na čelu nekog javnog preduzeća.

„To nije nešto čime želim da se bavim. Ono čime želim da se bavim je energetika, evropske integracije i pre svega politika. Ostaću u političkom životu Srbije i to je moj plan“, navela je ona.

Na pitanje da li će ostati deo SNS, Mihajlović je rekla:

„Danas nije svakako dan da pričamo o tome. Takođe, mislim da članstvo u SNS ne ograničava nikoga od nas da se bori za svoje stavove, a moji stavovi su – Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi. O tome kako, sa, da ili bez SNS, ima vremena. Mislim da će i meni biti nekeko lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj „džuboks“ za bahaćenje i bogaćenje, a verujem i da će njima biti lakše da ne gledaju mene šta mislim o njima. Ima vremena za to“, odgovorila je ona što je izazvalo brojne reakcije njenih stranačkih kolega.

BONUS VIDEO: Zorana Mihajlović se obratila javnosti posle odluke Vučića da ne bude u Vladi: Nisam pristala da budem pion