Predstavnici opozicije održali su danas ispred Centralnog zatvora u Beogradu konferenciju za medije povodom hapšenja policajke iz Valjeva Katarine Petrović koja je uhapšena zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, a zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja koju je MUP krio – da je Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene dve žene. Tokom obraćanja javnosti, kopredsedvajući stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je da kad je policajki određeno zadržavanje u tom trenutku onaj ko je zgrešio i napravio zločin nalazi se na Mikonosu, na letovanju.

„Odatle zajedno sa svojim prijateljima u policiji, prvenstveno načelnikom Službe unutrašnje kontrole (Goranom) Colićem, izdaje takva naređenja, kao što je hapšenje Katarine Petrović. Dakle, Nikola Petrović se nalazi sad na letovanju Mikonosu sa privatnim obezbeđenjem VIP sekjuriti koje košta 10.000 evra za dan, 10 dana – 100.000 evra“, rekao je Zelenović.

Tepić da je internu kontrolu sproveo upravo pomenuti Goran Colić.

„I oni su putem ulazne šifre došli do nje. Ona je bez namere da se krije ispričala sve. Colić inače važi za čoveka bliskog Zvonku Veselinoviću, iako ga Gašić vodi svuda sa sobom, kao i Nikola Petrović, koji sa Zvonkom Veselinovićem, iz medija smo videli, ima zajedničke fotografije i da su oni veseli prijatelji“, rekla je Tepić.

PROČITAJTE JOŠ...

Marinika Tepić rekla je na konferenciji za medije da je Katarina želela da javnost zna da je Nikola Petrović izazvao udes 6. marta drogiran, jer je taj dokument koji mi je poslala javni interes.

„Taj dokument je vlasništvo građana Srbije. Njega su sačinili policajci. A poslodavac MUP-a su građani. Zato je Katarina hrabra i heroj, htela je da pokaže svima da su njeni poslodavci građani Srbije“, izjavila je Tepić i dodala da se Katarina ponašala u skladu sa zakletvom koju je polagala.

Ona je dodala da je Vučić odustao od toga da bude predsedvik svih građana, već kum Nikola Petrovića.

„Katarina je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum. Katarina je samo potvrdila 14. juna ono što sam već 13. juna govorila u Narodnoj skupštini, o tome da je Petrović izazvao udes pod dejstvom alkohola i kokaina. Nije Katarina moj prvi izvor“, rekla je ona.

Tepić je izjavila da je videla pitanja ko je ocinkario Katarinu, prodao je, i ističe da nikada nije prodala nijedan svoj izvor.

„Kada mi je ona svojevoljno to poslala, ona je mogla da se brani drugačije. Znate koliko je težak postupak unutar MUPa-? Jednu šifru koristi više policajaca. Ona nije htela da se brani, da je možda otišla do toaleta i da je ostala ulogovana. Ja joj aplaudiram od sveg srca. Ponosna sam što imamo ovakve policajce, a mi treba da je budemo dostojni sada“, navela je ona.

Podsetimo, policajka iz Valjeva Katarina Petrović uhapšena je u ponedeljak zbog navodne zloupotrebe službenog položaja, a zapravo joj se na teret stavlja da je odala informaciju od nesumnjivog javnog značaja koju je MUP krio – da je Petrović pod dejstvom kokaina i alkohola izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su povređene dve žene.

Njoj je potom određen i pritvor do 30 dana, ali je danas, nakon pritiska javnosti, puštena iz pritvora.

Tada je udario automobilom u „opel korsu“ u kojoj su bile dve žene, nakon čega su oba vozila udarila u ogradu Doma Patrijaršije. Protiv Vučićevog kuma ubrzo je podneta je krivična prijava za ugrožavanje javnog saobraćaja, zbog čega mu preti zatvorska kazna.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar