Nebojša Zelenović Utisak nedelje
Nebojša Zelenović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da razume "veliku zebnju" kod ljudi zbog predloga proširenja zahteva blokada saobraćajnica koji je izneo deo opozicije kojoj pripada i istakao da te organizacije nemaju bilo kakvu drugačiju agendu od ostalih učesnika protesta.

Pokret Ne davimo Beograd, ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta i Zelenović u nedelju su izneli dodatne zahteve protesta, da se sa čela Saveta Regulatornog tela za elektronske medije smeni Olivera Zekić i da se zakonom „obriše“ plan otvaranja rudnika litijuma kompanije Rio tinto, što je deo organizatora blokada ocenio kao „razvodnjavanje protesta“.

„Da se stavi tačka na rudnik, ali i da se jasno da do znanja da gradjani više neće trpeti laži i obmane vlasti i ugrožavanje naše budućnosti. Osećam da gradjani imaju odlučnost da ne dozvole da nam se zemlja pretvori u jalovište i investitorsku deponiju i osećam obavezu da javno iznesem stav o načinu na koji to možemo da ostvarimo“, rekao je Zelenović u intervjuu za nedeljnik „Vreme“.

Zelenović je kazao da su on i predstavnik pokreta „Kreni-promeni“ Savo Manojlović imali civilizovanu i ozbiljnu debatu u emisiji „Utisak nedelje“, kada su razgovarali o pitanju proširenja zahteva blokada.

„Nema slobodnog i normalnog društva bez sučeljavanja mišljenja i argumenata. Sav ovaj silan svet na ulicama Srbije se i bori da možemo slobodno da živimo i branimo svoje ideje. Ne sumnjam u najbolje namere svakoga ko učestvuje u organizaciji proesta, a silno verujem u snagu gradjana koji su ustali da bi vratili normalan život koji im je otet“, dodao je on.

Govoreći o sukobu dve grupe gradjana do kojeg je došlo 27. novembra tokom blokade saobraćajnica zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, kao i zbog kompanije Rio Tinto u Šapcu, Zelenović je naveo da traži da bude utvrdjeno ko je izdao naredjenje da se policija povuče i tako „otvori prostor batinašima Srpske napredne stranke da bagerom i motkama napadnu goloruke mirne gradjane“.

„I sada se potpuno sledim od užasa kada se setim koliko je dece u tom trenutku na šabačkom mostu. Taj državni bager-banditizam je izazvao eksploziju i prošle subote su gradjani ustali i blokirali zemlju da bi sprečili zlo“, naglasio je on.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar