Predrag Voštinić Foto:Nova.rs

Lokalni front postao je nepoželjan organizator tribina u prostorijama Gradske uprave u Kraljevu. Tako bi se moglo zaključiti, jer im po ko zna koji put nije dozvoljeno da organiziju tribinu u gradskoj sali. Ali, nisu oni jedini, jer je lokalna vlast u ovom gradu već napravila podelu na podobne i nepodobne. Kako smo saznali, po sličnom scenariju ni Sergej Trifunović neće moći da održi promociju svoje knjige. Razlog je uvek je isti - Sala je zauzeta.

„Uvek smo Provo formalno podnosili zahtev za korišćenje sale. I uvek smo dobijali odgovor, da je sala zauzeta. Jednom smo organizovali tribinu ispred nje, napolju. Naprednjaci su da bi opravdali to zauzeće, poslali nekakvog majstora da popravlja toalet“, kaže Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta.

Lokalni front je očito zbog svog kritičkog dejstva, još od samog osnivanja postao nepoželjan lokalnim ali i republičkim vlastima. Ponovo im nije odobreno korišćenje sale Gradske uprave u Kraljevu. A u njoj je trebala da se održi tribina nedeljnika Vreme.

I ovo nije prvi put da im je onemogućeno korišćenje javnog prostora u zgradi Gradske uprave.

„Mi smo postali poželjni u Kraljevu, ali omraženi među onima koji vrše lokalni vlast. Javni prostori su izgubili funkciju onog trenutka kada je javnost prestala da bude obaveštavana. I to više nisu javni prostori, već uzurpirana imovina jedne političke partije“, rekao je Voštinić.

A sve je krenulo od poslednje tribine koju je Lokalni front održao u svečanoj Sali, još pre četiri godine pod nazivom „Vera u Olivera – Ko ubija Kosovo“. Na njoj su govorili opozicioni političari sa KiM na čelu sa Radom Trajković.

Nakon toga, Lokalnom frontu nikada više nije odobreno korišćenje sale.

Bonus video: Opozicija u klinču sa Šapićem, traže njegovu ostavku: „Afere vam pakuje SNS, da imate morala otišli bi pre dva dana“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar