Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras odbacio stavove opozicije u vezi eventulanog iskopavanja litijuma, te ponovio da će struka o tome da donese odluku.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je, posle njegovo boravka u lozničkom kraju, gde je nekoliko dana razgovorao s ljudima o litijumu, poraslo poverenje u vlast.

„Sinoć sam video najnovija istraživanja (političkog rejtinga) pošto su rekli da je posle Loznice palo (poverenje) nama a porasla njima…naši procenti su skočili a njihovi i onako mali pali“, kazao je.

Vučić je, upitan o kritikama iz opozicije na račun američkog ambsadora Kristofera Hila, kazao da je to diplomata sa kojim može da se razgovara.

Pročitajte još:

Kazao je da sa njim nije saglasan po pitanu Kosova kao i po mnogim drugim pitanjima, ali da je, kako je objasnio „to čovek sa kojim možete otvoreno da razgovorate i teške razgovore da imate“.

„Ali nije lako takvim ljudima da razumeju kada im kažu da će sumporna kiselina da ključa na 200 stepeni i da će ljudima da rastu rogovi“, kazao je Vučić.

BONUS VIDEO: Vučić najavio mere za Kosovo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare