Foto:REUTERS/Johanna Geron


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se, nakon jučerašnjih pregovora u Briselu, oglasio video porukom na Instagramu.

„Posle teške, verujem uspešne borbe, u Briselu, večeras odgovaram svim političkim i medijskim manipulatorima koji bi za mrvu vlasti zgazili sopstvenu državu“, stoji u opisu objave.

On je najavio da će večeras od 21 sat gostovati na RTS-u.

Pročitajte još:

„Poštovani građani Srbije, hvala za brigu i podršku u teškom danu juče. U ranim jutarnjim satima smo stigli u Beograd i sada analiziram šta se sve dogodilo. Borili smo se i, koliko je bilo moguće u teškim uslovima, izborili i za budućnost Srbije u miru, za nastavak investicija u našu zemlju, da čuvamo i ja svoju zakletvu i Ustav Srbije i Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije“, rekao je Vučić.

Podsetimo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa evropskim komesarom za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, da se nije razgovaralo o evropskom predlogu za rešavanje pitanja Kosova i Metohije, već o implementiranju ranijih sporazuma, a na prvom mestu osnivanju Zajednice srpskih opština. Vučić je na kraju dana ocenio da su imali „težak“ sastanak i dodao je da je uveren da će biti još mnogo sastanaka u narednom periodu.

BONUS VIDEO Vučić i Kurti u Briselu sa Lajčakom i Boreljom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare