Foto: Shutterstock

Novu vladu dobićemo sledeće nedelje, pre zakonskog roka, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da će Ana Brnabić u nedelju na sednici Predsedništva Srpske naredne stranke izneti svoj predlog ko ostaje, a ko ne u novoj vladi. Govoreći o novim beogradskim izborima na proleće, Vučić je rekao da opozicija treba da vodi računa da na njima ne izgubi ubedljivije nego prošli put.

Komentarišući kritike opozicije da je buduća vlada od 25 ministara preglomazna, Vučić je to odbacio i konstatovao da je opozicija to kritikovala a onda u amandamnima predlaže da dodamo još tri ministarstva.

On je dodao da će SNS u nedelju zasedati i doneti konačnu odluku o personalnim rešenjima za novu Vladu Srbije.

Upitan da li može da potvrdi ili demantuje spekulacije u medijima ko ostaje, a ko ne ostaje u vladi on je rekao:

“Videćemo u nedelju. Ana Brnabić treba da iznese šta je njen predlog, a ja ću to podržati“, rekao je Vučić na TV Prva.

Upitan da li će biti izbora u Beogradu na proleće, Vučić je odgovorio:

“Ko god hoće, kada god hoće izbore, ali ih molim da razmisle hoće li te izbore ili ne i kada ih hoće. Hoćete izbore, sumnjate na legitimitet, imaćete izbore, mi nikada od izbora nismo bežali”, istakao je predsednik Srbije i lider SNS-a.

„Hocete izbore, imate izbore samo gledajte da li ćete da izgubite ubedljivije nego prošli put, jer ovoga puta ljudi neće da bacaju glasove na desničare kojima su verovali da stvarno vode nacionalnu a ne neodgovrnu politiku, sada im je jasno sve o sankcijama i svemu drugom“, zaključio je Vučić.

***

BONUS VIDEO: Skupština o predlogu da Vlada ima 25 ministarstava: Opozicija protiv, pozicija tvrdi vanredno je

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar