Aleksandar Vučić i Šaip Kamberi Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je poslaniku Albanaca sa juga Šaipu Kamberiju da ko veruje Aljbinu Kurtiju, ne veruje u istinu i istakao da mu je Kurti šef.

„Samo da znate narodni poslanici – mi smo genocidaši. To je rekao za strane ambasade, kad se udalji od Skupštine mi smo genocidaši. Odlično znam šta radite. Slušam ja tog Kurtija dve godine, pa mu ne prolazi i ne ide. Nije samo to što ste nas nazvali genocidašima, već ste ovu državu, od koje dobijate hleb, koja vam je izgradila porodilište, puteve i prugu, nazvali ste „fašističkom državom“. Što to ne kažete u narodnom domu, da ljudi čuju? I od te fašističke države genocidaša tražite da se ponaša drugačije“, pitao je Vučić Kamberija.

Vučić je poručio da želi kompromis, razgovore i pregovore, ali da mu neće proći trik da izjednači prava te nacionalne manjine u Bujanovcu i Preševu sa pravima Srba na Kosovu.

On je poručio Albancima sa juga da prestanu da sanjaju „puste snove“ o izjednačavanju pozicije sa Srbima na Kosovu i da im je taj trik „nemoguć“.

Predsednik Srbije je Kamberiju rekao i da zna „ko od vas Albanaca u Srbiji za koga rad“, te ga pitao od koga spasava svoj narod.

***

BONUS VIDEO: Bečić aplaudira i gleda seriju u sred sednice Skupštine Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar