Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević rekao je u intervjuu za Nova.rs da je tokom jučerašnjeg zasedanja u Skupštini Srbije viđena atmosfera kojoj bi pozavidela i Severna Koreja. Dodatno, poručio je da u lideru naprednjaka i dalje kuca "radikalsko srce" zbog čega bi sve dao da je mogao da sedi u skupštinskoj klupi i napada vlast, te da viče „izdaja, izdaja“.

Kako vam je izgledao nastup predsednika Vučića u Skupštini – je l bio ubedljiv ili prepun straha? Kakva je bila generalna atmosfera u sali, delić smo videli preko tv prenosa?

Aleksandra Vučića poznajem preko 30 godina i video sam sve njegove faze. Video sam fazu političke kukavice, pa fazu bahatog osionog moćnika ili čoveka koji ne zna koliko je besan. Videli ste da su mu nekoliko minuta aplaudirali poslanici vlasti i Srpske liste. Pored toga, video sam da je vrlo negativno posmatrao njegove poslanike koji su zakasnili na sednicu. Ceo taj njegov severnokorejski scenario i atmosferu u parlamentu poremetila je opozicija koja je izbacila trasnparente da je izdao Kosovo.

Foto: A.K./ATAImages

Jako su se štrecnuli ljudi iz Srpske liste kada su videli transparent sa likom Olivera Ivanovića, verovatno znaju zbog čega. Neverovatno je da poslanici vlasti nisu aplaudirali nijednom u prvih 50 minuta. Prva podrška stigla je tek nakon napada na opoziciju, što vam govori da je vlast ostala bez energije. Ono što je meni bilo interesantno je lice Aleksandra Vučića u trenutku kada su se raširili transparentni. Verujte, sve bi na svetu dao da je on sedeo u klupama i vikao izdaja, izdaja. U njemu kuca radikalsko srce, ali gore kuca vlast.

Pročitajte još...

Vučić ponovo nije pokazao predlog sporazuma. Zbog čega je onda uopšte dolazio u Skupštinu?

Ovo je poslednja prilika Vučića da se predstavi kao patriota koji nešto ne da. Svaki sledeći put će morati da obzani neki rezutlat koji od njega traži francusko-nemački plan. Ponavljam, svaki idući put će biti znatno teži da on bude predstavljen kao neki patriota. Nema nekog žara i energije kod starijih naprednjaka koji ga podržavaju, jedino se to još može videti kod mlađih. Više se gleda u pod, nego što se aplaudira. To su izazovi koji čekaju Vučića.

Kako vi komentarišete trominutne aplauze sa početka sednica?

To je atmosfera kojoj bi pozavideo i Kim Džong Un, severnojkorejski lider. Ali, sve to je porušeno odmah nakon što je opozicija raširila transparente. Nakon toga videli ste sukobe zbog kojih je odvratna slika otišla u svet. Vučić je svesno to hteo, da pošalje tako lošu sliku u svet. Da je predstavi kao zaostalu zemlju zbog čega samo on može da spreči taj haos.

Mislite li da će Vučić staviti potpis na dokument sa Prištinom?

Vučić će potpisati sve što se od njega bude tražilo samo da bi ostao u vlasti. On funkcioniše po principu sve mi dirajte, ali vlast ne. Kosovo, Rio Tinto, Republika Srpska, ma sve će dati samo da mu ne diraju vlasti.

Verujete li da će on lično staviti potpis?

Lično će on potpisati. Postoje naravno šanse da će on poturiti premijerku Anu Brnabić da stavi taj potpis. Vučić se ovde ne predstavlja ni kao evropejac, niti bilo kako drugačije, on izgara isključivo za vlast koja ga jedino i iskreno zanima.

Bonus video: Vučić optužio opoziciju da su kriminalci

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar