Foto:printscreen/instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju sa sinom Danilom, Ivicom Dačićem i njegovim sinom Lukom uz koju je naveo da se "sprema za napornu nedelju", ali i da je sa Dačićem "sve dogovorio vezano za stratešku saradnju partija".

„Luka Dačić, moj Danilo i ja pijemo podnevno pivo, Ivica kafu, cigaru je sakrio da ne izgubi političke poene. Pošto smo sve dogovorili vezano za stratešku saradnju naših političkih partija, vreme je da se u Beogradu na vodi opustimo i pripremimo za napornu nedelju“, stoji u opisu fotografije na instagram profilu predsednika.

Malo je i „bocnuo“ Dačića, rekavši da je lider SPS stariji od njega, ali i pohvalio da izgleda deset godina mlađe.

„Biće da je to zbog mog piva i vina“, napisao je Vučić.

Potvrda da Dačić ostaje u vladi?

Alkohol i porodična druženja u stranu, ova fotografija interesantna je iz još jednog razloga.

Naime, još uvek nije zvanično saopšteno da li će Dačić sesti u neku od fotelja u Nemanjinoj 11, ali na osnovu atmosfere sa ove fotografije, ali i medijskih spekulacija i Vučićevih izjava – to je gotovo izvesna stvar.

Socijalistima je od sada, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da pripadnu četiri resora, s tim da je lideru SPS Ivici Dačiću nuđen resor odbrane, ali je on tu ponudu odbio.

Kako navode naši izvori, on je izrazio želju da bude preuzme Ministarstvo spoljnih poslova, ali će najverovatnije biti ministar unutrašnjih poslova. On je tu funkciju obavljao u dva mandata – od 2008. do 2012. i od 2012. do 2014.

Očekuje se da će u Nemanjinoj 11 ostati i Branko Ružić, ali nije poznato da li će u celosti zadržati svoj resor, budući da se priča o podeli ministarstva na prosvetu i nauku.

Bonus video: Vukadinović o Vladi – Vučić muči koalicione partnere i „krčka ih na vatri“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare