Aleksandar Vučić Foto:Prva TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras kako Crna Gora nikad neće doneti Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu.

„Crna Gora nikad neće doneti zakon, rezoluciju ili deklaraciju o genocidu u Jasenovcu. Neće doneti, oni su to sami rekli, ali su sami rekli to misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice i da će onda svi to da zaborave“, rekao je Vučić u „Prvoj temi“ na TV Prva.

„Evo unapred vam kažem i spreman sam da se izvinim ako ne bude tako i najsrećniji bih bio da se izvinim, ali nažalost neće biti potrebe da se izvinim“, dodao je on.

Vučić je rekao i kako „mu je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore“ oko Rezolucije o Srebrenice.

„Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. Rekao sam Spajiću da ne moraju da me foliraju, da znam da će glasati za. Mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidni“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je naveo i da ga „teže pogodila Severna Makedonija“.

„Najviše sam uložio u odnose sa našom makedonskom braćom, ali to nije fer. Pokazalo se da je Grčka imala više kičme od Skoplja, i to je tako. Crna Gora me nije čak ni pogodila, pogodila me je zbog našeg naroda“, izjavio je on.

***

BONUS VIDEO – Različita tumačenja ishoda glasanja o Srebrenici pred Gen. Skupštinom UN

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare