Miloš Vučević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas za RTS da nikakva odluka o projektu Jadar neće biti doneta preko noći.

„Nećemo nikakvu odluku donositi preko noći niti ćemo te stvari na prečac rešavati poneseni nekom atmosferom“, rekao je Vučević za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da neko ne može da reaguje plahovito ili emotivno, jer je reč o važnoj mogućnosti koju bi Srbija mogla da ima.

Jadar

Vučević je dodao da nema disonantnih tonova između predsednika Republike i Vlade, ali da se u Vladi čuju različiti stavovi o projektu Jadar.

On je naveo da ne bilo fer da kaže o kojim je ministrima reč, kao i da „ne može da isključi ni jednu opciju“.

„Ne misle svi uvek isto, nije ni normalno da svi misle isto, posebno kad imamo ovako osetljivo pitanje. Sa punom sigurnošću mogu da kažem nećemo nikakvu odluku donositi preko noći, poneseni možda nekim emocijama i trenutnom atmosferom, već racionalanim pristupom“, rekao je Vučević za Radio televiziju Srbije (RTS), na konstataciju kako neki mediji javljaju da je vlada spremna da ukine projekat Jadar.

On je naveo da se ni jedna odluka neće doneti „a da se prethodno ne razgovara sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem“, naglasivši da je juče ujutru imao „težak razgovor sa njim“, gde su „sagledavali celu situaciju iz različitih uglova“.

„Ja ne mogu da isključim ni jednu opciju. Mi ćemo procenjivati šta je u najboljem interesu Srbije, njenih građana. Ali neće biti doneto ništa preko noći. Ovo je isuviše veliko pitanje i velika šansa za Srbiju, ali ta šansa ne može da dovede do zastoja u napretku Srbije, ne možemo da idemo u bilo šta što može da rasturi državu, već moramo da imamo stabilizaciju države i dalji razvoj“, rekao je Vučević

Na pitanje da li danas počinju razgovori sa građanima, Vučević je rekao – „videćete“.

Pročitajte još:

Vučević je dodao da „neće biti 5. ili 6. oktobar u političkom smislu, niti obojenih revolucija“.

„Ovo je naša voda, naša zemlja, naš vazduh, naše njive, ali i naše rudno bogatstvo“, dodao je Vučević.

Svojim političkim istomišljenicima koji pitaju zašto Srbija sama ne kopa litijum, Vučević je rekao da je to kao i sa rudnikom u Boru, jer je potrebno da ga vodi neko sa znanjem.

On je, govoreći o protivljenju projektu, rekao da je sve „dirigovano i organizovano“ od onih koji žele političke promene u Srbiji bez izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare