Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Meštani Malog Izvora koji se protive izgradnji kamenoloma dočekali su odbornike Skupštine grada Zaječara transparentom „Nećemo kamenolom“, a potom ušli u zgradu i prekinuli sednicu.

Kako prenosi portal Danas, nakon što je počela sednica Skupštine Zaječara, nezadovoljni građani su ušli u salu. Sednica je prekinuta, a trenutno ih je predsednik Skupštine pozvao na razgovor.

Jedan od meštana Malog Izvora gde je planirana gradnja kamenoloma Slobodan Petrović kaže za Danas da su tu zbog sednice i spremnosti i namere Skupštine grada da donese odluku o usvajanju planu detaljne regulacije kamenoloma.

„Bunimo se jer smatramo da je ovo krajnje bahat potez. Podneli smo nekih 700 primedbi na javnom uvidu i zakonski je predviđeno da projektant mora da odgovori na primedbe, a oni to nisu uradili. Nikakav odgovor pet meseci nismo dobili i sada bez stida i srama hoće to da usvoje“, objašanjava Petrović razglog zbog kog je desetine stanovnika ovog sela prekinulo sednicu Skupštine grada.

PROČITAJTE JOŠ

Njihove primedbe, kako kaže, pisali su stručni ljudi, a plan detaljne regulacije rađen je kao „seminarski za treći razred srednje škole“.

„Krajnje pokvaren potez vlasti, jer je materijal podeljen pre nedelju dana, a juče je pred kraj radnog vremena dnevni red dopunjen tačkom o kamenolomu. Oni su svesni da to ne valja“, ističe Petrović.

Meštani Malog Izvora zahtevali su da sednici prisustvuju i novinari, ali vlast to nije dopustila.

Kako nezvanično saznajemo, sednica će biti kasnije nastavljena.

Pripadnici policije i komunalne milicije su u sali Skupstine grada Zaječara.

BONUS VIDEO Građani Zaječara danima pili zamućenu, belu vodu sumnjivog sastava

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare