Vladimir Đukanović i Vuk Cvijić Foto:A.K./ATAImages/Ivan Dinić/Nova

Funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović tužio je novinara NIN-a Vuka Cvijića za duševne bolove, tražeći odštetu od milion i sto hiljada dinara.

Kako je objavio NIN na društvenim mrežama, Đukanović je tužbu podneo zbog toga što je NIN u broju od 7. septembra ove godine objavio sadržaj službene beleške u kojoj policijski inspektor Slobodan Milenković, u međuvremenu smenjeni načelnik Četvrtog odeljenja beogradske policije za borbu protiv droge, koji je otkrio Jovanjicu, navodi da su mu Đukanović i biznismen Aleksandar Papić, preko posrednika, nudili mito od sto hiljada evra da zataška ceo slučaj, koji još čeka sudski epilog.

Funkcioner SNS-a tužbu je podneo i zbog televizijskih gostovanja Cvijića, u kojima je pričao o sadržaju službene beleške, čije je postojanje i sam Đukanović potvrdio u svojim javnim nastupima nakon teksta u NIN-u. Zanimljivo je da pravni zastupnik prvooptuženog u slučaju Jovanjica, Predraga Koluvije, nije tužio NIN, u kojem je tekst objavljen, već samo novinara, kojem je pre tužbe pretio i vređao ga preko svojih naloga na društvenim mrežama.

Novinar NIN-a Vuk Cvijić smatra da je ova tužba samo još jedan pokušaj zastrašivanja ne bi li se zaustavilo objavljivanje informacija od javnog značaja i da su mu i ova tužba, kao i Đukanovićeve pretnje preko društvenih mreža, samo putokaz da je na pravom tragu i poručuje da će nastavi da radi svoj posao kao i do sada, sve dok se ne rasvetle svi detalji jedne od najvećih afera u Srbiji.

NIN će i ubuduće objavljivati sva nova saznanja o slučaju Jovanjica sve dok ovaj sudski predmet ne dobije pravosnažni sudski epilog.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare