Novinar nedeljnika NIN Vuk Cvijić otkrio je večeras u "Utisku nedelje" na TV Nova da je policijski inspektor Slobodan Milenković rekao da ima saznanja da je "neko iz vlasti naručio plaćanje njegove likvidacije", kao i da još čeka potvrdu tog imena.

Advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio imanje „Jovanjica“, pre nekoliko dana je saopštila da je za likvidaciju inspektora Milenkovića plaćeno 500.000 evra. A u tom saopštenju je navedeno da se sumnja da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Dušana Mitića.

„Milenković će nadležne obavestiti o novoj informaciji, kao i o imenu osobe koja je platila likvidaciju, ali i o sumnji po čijem nalogu je plaćena“, saopštila je tada kancelarija Tomanović.

Vuk Cvijić je u večerašnjem „Utisku nedelje“ rekao da je Milenković dao informaciju da je neko iz vlasti „naručilac plaćanja“ i da još uvek čeka potvrdu imena, te da će nakon toga saopštiti to ime.

Na pitanje voditeljke da li je u svojoj izjavi Milenković pomenuo i kontroverznog biznismena sa Kosova Zvonka Veselinovića, Cvijić je rekao:

„Tako se ispostavilo da je naveo. Ja bih naglasio da su te informacije objavili prorežimski tabloidi i meni je to čudna akcija. Kada date informaciju, jer nije (Milenković) podneo krivičnu prijavu, to se onda ispituje i postoje neke mere ili nadzor. Ako je već Milenković dao informaciju, onda vi ne zovete odmah čoveka da pitate ‘Da li si ti platio da se neko ubije?’, to baš nije logično. Ono što je vrlo zanimljivo jeste da je inspektor Milenković tada dao informaciju da ima saznanja da je neko iz vlasti naručilac tog plaćanja i da čeka potvrdu imena i da će saopštiti to ime. Mislim da je odatle to uznemirenje i ovaj način udruženo tabloidne odbrane Zvonka Veselinovića i od dela policije.“

Takođe, Cvijić je rekao da postoji i deo policije koji je profesionalan i koji štiti inspektore Četvrtog odeljenja.

„Oni (inspektori) su dobili i službeno odeljenje zahvaljujući nekim ljudima, profesionalcima iz Ministarstva. Neki vode nažalost nešto drugo“, rekao je on.

„Uostalom, sudi se i (Slobodanu) Mališiću, nekadašnjem načelniku novosadske policije. Zanimljiv je odnos Veselinovića sa MUP-om, jedna od presretnutih komunikacija kao dokaz u tom predmetu je njihova komunikacija, gde on savetuje Veselinovića da sačeka veštačenje u slučaju neke saobraćajne nesreće“, rekao je Cvijić o odnosu pojedinih pripadnika MUP-a sa Veselinovićem koji se tada nalazio pod ozbiljnim optužbama, po kojima je kasnije oslobođen.

Cvijić je podsetio i da se potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić u slučaju ubistva Olivera Ivanovića branio poligrafom, kao i Veselinović u ovom slučaju.

„Jedan od glavnih poligrafista je Dejan Kojić. On je brat šefa kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Ivice Kojića. Biće zanimljivo da vidimo ko je ispitivao Veselinovića i Radoičića“, rekao je on.

Podsetimo, Zvonko Veselinović koji se inače nalazi na „crnoj listi“ SAD-a, saslušan je 4. oktobra ove godine u Trećem odeljenju beogradske policije povodom  tvrdnji inspektora Milenkovića da je Veselinović naručio i platio organizovanje njegovog ubistva, kao i ubistva Dušana Mitića,

Prema navodima Milenkovića, pola miliona evra je obezbeđeno za njegovo ubistvo, a druga polovina za ubistvo inspektora Mitića.

„Veselinović je u pratnji advokata pristupio u prostorije PU za grad Beograd i dao izjavu na tvrdnje Milenkovića i pristao da se podvrgne poligrafskom testiranju koje je sprovedeno i koje je imenovani prošao negirajući tvrdnje Milenkovića i navodeći da imenovanog i ne poznaje“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Mediji su naveli i da je Veselinović podneo krivičnu prijavu protiv Milenkovića zbog lažnog prijavljivanja i klevete, jer kako smatra „ovim lažnim navodima ugroženi su i on i njegova porodica“.

BONUS VIDEO – Ivan Ninić o nastavku suđenja za Jovanjicu: Svedočenje inspektora Milenkovića bi bilo pogubno po vlast

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar