U zgradi čiji je vlasnik bivši rukometaš, a sad istaknuti član SNS Vladimir Mandić, za beogradske izbore bilo je prijavljeno neverovatnih 154 birača, saopštila je Stranka slobode i prvde. Za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač.

Informacije o sumnjivim biračima koje su otkrili kontrolori Stranke slobode i pravde na biračkom mestu broj jedan u Ugostiteljskoj školi na Savskom vencu podudaraju se sa podacima Istinomera“, poručili su iz SSP-a.

Prema podacima SSP-a, u ulici Kraljevića Marka broj 9 upisan je 121 birač za republičke izbore i 154 za beogradske, a zgrada je u vlasništvu istaknutog člana Srpske napredne stranke Vlade Mandića.

Takođe, uvidom u APR-u na istoj adresi registrovana je i firma Manco Plus d.o.o. čiji je jedini vlasnik Mandić.

„Ovo je za sada neslavni rekord“, zaključuju iz SSP-a.

Ko je Vlada Mandić?

Bivši rukometarš, plejboj, ali i poverljivi čovek SNS za prljave poslove, svojevremeno je optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva. Sin je Momčila Mandića, svojevremeno tajkuna Radovana Karadžića.

PROČITAJTE JOŠ:

U septembru 2022. godine, policija u Banjaluci ga je uhapsila u naselju Borik, a zajedno sa njim je uhapšen i Adam Šukalo, takođe funkcioner Srpske napredne stranke. Policajci su tada zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije bilo obrazloženo da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično delo.

Vladimir Mandić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Vlada Mandić je, prema nekim informacijama, između ostalog zadužen i za „poverljive poslove“ SNS-a, među koje spada i rasturanje protesta i mitinga opozicionih stranaka u Srbiji, a svojevremeno je viđan i u Crnoj Gori.

Tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću privođen je sa još osam osoba, među kojima je bila i „bezbednosno interesantna osoba“ iz Beograda Dane Šijan.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare