Kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić odlučio je da podnese još jednu tužbu protiv autora podkasta "Dobar, loš, zao" Marka Vidojkovića i Nenada Kulačina zbog povrede duševnog mira. Advokat Nemanja Todorović novu Šapićevu tužbu ocenjuje kao besmislenu, "što se od jednog naprednjačkog kandidata i očekivalo".

Todorović smatra da je po sredi gušenje javnog mišljenja.

„Jedino što on može da ponudi jeste gušenje javnog mišljenja i reči, za šta se on kao takav – zalaže“, navodi Todorović i dodaje da će pomenuta tužba dobiti svoj sudski epilog.

Advokatica Sara el Sarag predlaže Šapiću da nastavi sa svojim tužbama:

„Što više tužbi, to više medijskog prostora za naše klijente. Dizaće se prašina i pompa, a i mi ćemo imati više posla“, navodi el Sarag.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan od autora podkasta „Dobar, loš, zao“ Marko Vidojković, podvlači da mu je nejasno kako Šapić iz njegovog teksta od 2.000 reči, izvuče dve i promeni im kontest.

„Problem koji Aleksandar Šapić ima u glavi oslikava se i u njegovim tužbama, koje su retardirane. Karakteristično za tužbu je da od teksta koji ima 2.000 reči – on izvuče dve i zbog toga nas tuži, što pokazuje da je nesvestan šta je kritika javne funkcije, kao i šta su satira i parodija. On je lišen smisla za humor i ne bi smeo da se bavi politikom“, kaže Vidojković, dodajući da samo može pretpostaviti kako će izgledati Šapić dobije svu vlast.

Vidojković Kulačin tužba advokati
Foto: Srđan Božinović

S druge strane, Kulačin apeluje na advokate da u slučaju Šapića postoji olakšavajuća okolnost.

„Očigledno se ne radi o normalnoj osobi, tako da se nadam da će u svojim nastupima pred sudom, imati tu olakšavajuću okolnost. Mi nemamo ni snage, ni volje da tražimo da se sudski utvrdi da li je on normalan ili nije.  Jedna od zanimljivosti je da smo tuženi jer smo ga u emisiji nazvali ‘Šupić’, a pritom zaboravlja da je mene na Pinku nazvao ‘Kuračin’, mislim da je u ovoj igri sa prezimenima mnogo bolje biti Kuračin, nego Šupić“, zaključio je Kulačin.

Podsetimo, Aleksandar Šapić je, gostujući u programu televizije PInk, izneo niz stravičnih pretnji na račun Kulačina i Vidojkovića, rekavši da bi mu „iščupao srce golim rukama“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram