Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas vlasnika vinarije iz Velike Hoče Srđana Petrovića kojem je kosovska policija konfiskovala vino.

Vučić je naveo da će nakon sastanka pred medijima njih dvojica ostati iza zatvorenih vrata i razgovarati o dajim koracima. Pored toga, Vučić je izjavio da su pripremljeni i skromni pokloni za ovu porodicu.

„Gledali smo nažalost bez mogućnosti da pomognemo. Koliko je vama bilo teško, nama je zbog nemoći, čini mi se, bilo još teže. Pročitao sam i naučio sve u vašoj porodici, hvala vam što držite svoju porodicu i dalje na Kosovu i Metohiji“, rekao je Vučić.

Porodica se zahvalila na podršci države i tražili da će platiti sve što treba, ali dodala da policija nije imala milosti.

„Zahvaljujući vama opstajemo na Kosovu i Metohiji, hvala vam što ste uz nas“, rekao je Srđan Petrović.

Vučić je iskoristio priliku da upita Srđana Petrovića da li više voli „vranac“ ili „prokupac“, na šta je Srđan poručio da više voli vranac.

„I ja više volim vranac“, rekao je predsednik VučiĆ i dodao:

„Da kažem da sam dobio poseban poklon od Srđana, metohijsko vino. Velika Foča, Kosovo i Metohija, Republika Srbija“, pokazao je predsednik Vučić poklon, ocenjujući da je natpis sa etikete razlog muci kroz koju su Petrovići prošli.

Podsetimo, porodici Petrović iz Velike Hoče zapljenjeno je pre nekoliko dana vino koje je nakon toga ispušteno u cisternu. Vlasnik vinarije, Milan Petrović popeo se zbog toga na krov i pretio je da će izvršiti samoubistvo.

Bonus video: Barikade na Kosovu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare