Branimir Nestorović. Foto:Zoran Mrđa/FoNet

Gradska izborna komisija Novog Sada proglasila je u utorak izbornu listu "Heroji - Miša Bačulov", koja je 11. maja odbijena uz obrazloženje da jedan od 47 kandidata za odbornika sa te liste nema izborno pravo u Novom Sadu zbog pasivizacije adrese.

Međutim, Miša Ronin Bačulov poručio je u izjavi za N1 da je u pitanju sabotaža i da je to jedini način aktuelne vlasti da se bori protiv opozicije i građana. Grupa građana „Heroji – Miša Bačulov“ morala je ponovo da prikupi najmanje 1.000 potpisa birača, što je i učinila u roku kraćem od 24 časa.

PROČITAJTE JOŠ

Proglašena je i lista „Ćale, ovo je za tebe – Petar Đurić“, dok je izborna lista „Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović – Novi Sad“ odbijena uz obrazoženje da nije ispoštovano zakonsko pravilo o zastupljenosti polova na listi. Od 21 kandidata, 13 je muškog pola, a osam ženskog (38,1 odsto), a na izbornoj listi mora biti najmanje 40 odsto pripadnika manje zastupljenog pola.

Političkoj stranci Dosta je bilo, koja je podnela Izbornu listu „Saša Radulović – Dosta je bilo (DJB) – Rešenje za promenu“ naloženo je da u roku od 48 časova dostavi najmanje 15 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu, dok je podnosiocu izborne liste „Ratni veterani Novog Sada“ GIK naložio da u istom roku dostavi najmanje 267 pravno valjanih izjava birača.

BONUS VIDEO Ko je Miša Ronin Bačulov, influenser među opozicionarima na izborima u Novom Sadu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare