Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Novi Pazar je danas posetio turski ministar inostranih poslova Mevlut Cavušoglu i Nikola Selaković ispred Vlade Republike Srbije. Njih dvojica su nakon sastanka sa gradonačelnikom Nihadom Biševcem obišli Generalni Konzulat Republike Turske i prisustvovali ceremoniji njegovog otvaranja.

„Ovaj konzulat je rezultat dobrih odnosa Srbije i Turske i saradnje predsednika Erdogana i predsednika Vučića, nadamo se da ćemo biti na usluzi i da ćemo koristiti narodu Sandžaka i da će im ovaj konzulat u mnogome pomoći da dođu do svojih prava ali i boljih uslova za život „, istakao je na otvaranju Bašar Basol generalni konzul u Novom Pazaru.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Pored njega prisutima zvanicima i građanima Novog Pazara obratio se i Nikola Selaković koji je preneo pozdrave od predsednika Vučića i istakao da se grad Novi Pazar menja iz dana u dan a da je za to najzaslužnija Vlada Republike Srbije koja ulaže ogromna sredstva u ovaj grad i region.

Nakon  njegovog obraćanja Mevlut Cavušoglu se zahvalio svim građanima i gostima koji su prisustvovali ovom događaju te istakao da je veoma srećan jer je otvaranje konzulata ispunjeno obećanje koje su građanima Novog Pazara obećali predsednici Vučić i Erdogan prilikom poslednje posete ovom kraju.

„Ovaj konzulat pokriva veliki deo terotorije Srbije, od Pirota pa sve do Užica, nadamo se da će naš konzulat doneti rezultate i povećati investicije i ove krajeve a posebno u Sandžačke gradove „, rekao je Mevlud Cavušoglu na otvaranju prvog konzulata u Novom Pazaru.

„Bošnjaci žive za Turke i Turci za Bošnjake, to je nebrojano puta do sada pokazano, i ovom prolikom želim da se pomolim za rahmet ( mir ) bošnjačkim žrtvama koji su ratovali za Tursku, dobrovoljno koje vi zovete đurumlije, takođe želim da se svim bošnjacima zahvalim na podršci koju dajete vladi Turske i Predsedniku Erdoganu koju sto pokazali mnogo puta a posebno kada su pučisti pokušali da preuzmu vlast u našoj domovini „, istakao je Cavušoglu.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

A putem video poruke građanima se obratio i Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan. On je takođe istakao da je otvaranje konzula rezultat dobrih odnosa Srbije i Turske, i dodao da će Turska uvek biti uz narod Sandžaka ali i sve ostale:

“ Mi Srbe, Bošnjake, Albance i Hrvate i sve balkanske narode vidimo kao prijatelje i uvek cemo raditi na zajedništvu i miru ovih naroda „, istakao je Erdogan u svom video obraćanju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar