Pripadnici obezbeđenja Srpske napredne stranke nose značke koje su gotovo identične značkama Vojnobezbednosne agencije, rekla je Marinika Tepić, jedna od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja", pokazavši, kako tvrdi, tu značku u programu uživo.

„Juče sam bila na RTS-u i pokušala da pokažem značku SNS koje nosi njihovo obezbeđenje, ali mi je bilo onemogućeno. Ovo je skandalozno, zastrašujuće i još jedan razlog zašto građani moraju da smene ovu vlast“, kazala je ona, poredeći to sa formacijama u nacističkoj Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ...

Tepić je rekla da su te značke prvo primetili kod članova SNS na društvenim mrežama i mislili da je neslana šala.

Marinika Tepić Foto: N1

„Ona je čak u teget fotroli, što je propisima Republike Srbije zvaničan izgled fotorle, samo što piše Srpska napredna stranka. Mene podseća na policijsu značku. Saznali smo da je ona identična znački koju nose pripadnici Vojnobezbednosne agencije. Za ovo je zadužen predsednik SNS Miloš Vučević, ministar odbrane i vojske i najbliži saradnik Aleksandra i Andreja Vučića“, rekla je ona.

Značka simulira vojsku i VBA, dodala je Tepić.

„Pitanje je čemu ovo služi? Koliko je ovih legitimacija podeljeno? U nacističkoj Nemačkoj je počelo sa smeđekošuljašima, pa crnokošuljašima. Ovde su poznati crnokapuljaši i crnoduskeraši. Kod njih smo videli ove značke, a oni se nisu čak ni potrudili da ih ne objave. Ovo postoji na društvenim mrežama. Oni sa ovim značkama ulaze u Vladu, ne znam po kom osnovu, i ja sam videla izvesnog Đorđa Gačanovića koji nosi tu značku i sedi na premijerskoj stolici u Vladi Republike Srbije, koji se fotografiše sa Anom Brnabić i Novakom Nedićem, koji ulazi u kabinet Aleksandra Vučića“, rekla je ona.

Nastavivši o pomenutom Gačanoviću, ona je kazala da je reč o čoveku koji je kod nje u Banatu poznat kao „sitan džeparoš“.

„Inače desna ruka Siniše Vučenića. Podsetila bih na Paradu ponosa i čuvenog slučaja kada su braća Aleksandra Vučića i Siniše Malog tobož napadnuti od strane žandara jer se nisu legitimisali. Snimak je pokazao da se nisu legitimisali, a onda se na suđenju pojavljuje ključni svedok koji tvrdi kako je samo on video da su se legitimisali. To je taj Đorđe Gačanović, koji nosi ovu značku“, rekla je ona za N1. 

Marinika Tepić Foto: N1

Upitana zašto očekuje da ću u izbornom danu nešto da se promeni, ako policija nije reagovala na brojne snimke „crnokapuljaša“, Tepić kaže da građani moraju izaći u što većem broju jer se „ovome mora stati na put“.

„Zamislite da stanete pred nekoga ko ne obrati pažnju, neko bi stvarno mogao da pomisli da je ova značka službena legitimacija. Zloupotreba građana i državnih sistema samo da bi ova klika, partija i mafija ostala na vlasti – nadam se da su im odbrojani dani“, odgovorila je.

Marinika Tepić Foto: N1

Policiji je, kazala je, postavila pitanje koliko je ovih legitimacija podeljeno.

„Miloš Vučević mora da zna koliko je ovakvih legitimacija u rukama njegovog obezbeđenja i stranke. Ako ne zna, to je tragedija, znači da je mafija sve preuzela. Ako zna, onda je saučesnik“, poručila je.

Opširnije čitajte na N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare