Foto: Aleksandra Petrović/Nova.rs

Posle lokalnih izbora u Kragujevcu na kojima lista "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane" nije osvojila potrebnu većinu odbornika u Skupštini grada Kragujevca za zadržavanje vlasti, predsednik POKS-a u Kragujevac, Milan Tanović obavestio je partnere u koaliciji "Ujedinjeni protiv nasilja-NADA za Kragujevac" i javnost da je rekao "Ne" ponudi kragujevačkih naprednjaka da pređe sa odbornicima POKS-a na stranu SNS-a.

„Tokom jučerašnjeg dana , 5. januara, dobio sam ponudu od SNS, preko posrednika, koji je moj prijatelj i čije ime neću otkrivati, da kažem moje uslove pod kojima bih prešao u SNS ili pod kojim bi odbornici POKS podržali SNS. Istog trenutka, bez razmišljanja ili bilo kakvog razgovora o ponudi, rekao sam NE“, saopštio je Milan Tanović lider POKS-a u Kragujevcu.

Tanović ističe da „POKS i ideja monarhije nisu na prodaju“, piše N1.

„U vreme kada kandidati za odbornike udruženja građana ‘300 Kragujevčana’ u toku izborne kampanje pompezno na konferenciji za medije, kao da je to vredno hvale, prelaze u vladajuću stranku, kada Ivica Samailović, koji je godinama bio protiv ove vlasti, zarad nekog direktorskog mesta izdaje kuma zarad lične koristi – POKS je istrajan da svojim primerom pokaže da se ne može kupiti i da se ideja monarhije ne prodaje“, rekao je on.

Istakao je da kao predsednik GO POKS Kragujevac, obećava članovima i simpatizerima POKS-a, kao i svima koji su glasali za listu Ujedinjeni protiv nasilja – NADA za Kragujevac, da nikada neće izdati njihovo poverenje zarad lične koristi, a ujedno je pozivao i sve ostale odbornike da odole pritisku.

Ovo je dokaz da SNS nema većinu i da opozicija još uvek ima šanse da formira većinu, ocenio je Tanović.

Od 87 odbornika u gradskom parlamentu Kragujevca lista „Aleksandar Vučić-Kragujevac ne sme da stane“ osvojila je na izborima 38 mandata, šest manje od 44, potrebne većine. Baš šest odbornika ima kragujevački POKS, a isti broj mandata imaju i SPS i Nova snaga-Nikola Nešić.

Ujedinjeni protiv nasilja – NADA za Kragujevac imaju 14 odbornika (od toga POKS šest). Sledi 11 odbornika liste „Slađan Rakić-Kragujevačka inicijativa-Pokret volim selo svoje-Eko park“, lista „300 Kragujevčana-Dušan Zeka Aleksić-Svetla tačka“ ima četiri mandata.

Četiri odbornika u SG Kragujevca imaće „Za Kragujevac -Znamo se! dr Miroslav Stojanović Džiga“.

Dvoje odbornika ima lista „Pokret Kragujevac prestonica-Srbija kraljevina-Ruska stranka“, a po jedan mandat „Kragujevac-Jako i hrabro“ i lista „Boris Kovačević Šuma-Moj set Kragujevac-Šumadijski blok 21-Crnogorska partija“.

***

BONUS VIDEO – Nemci kritikuju izbore – Evropa još računa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar