Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Vučićev govor u Njujorku pred praznom salom je potvrdio ono što sve vreme govorimo - Srbiju vodi čovek koji pre dve decenije nije shvatio šta znači pad Berlinskog zida i koji danas ne shvata šta se u svetu događa, ocenio je u pisanoj izjavi zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović.

„Predavanje o međunarodnom pravu i nepravdi od strane velikih sila, sročeno tako da nastavi izolacionističku praksu njegovih uzora Miloševića i Šešelja, uz objašnjenje da smo mi u pravu, nije stvorilo nikakav efekat u sve oštrije podeljenom svetu u kome pravde na međunarodnoj sceni ima samo u starim udžbenicima. Dok ceo svet gleda kako da zaustavi užasan rat i agresiju na Ukrajinu, naš predsednik je iskoristio priliku da ih sve podseti da on želi da vodi Srbiju što dalje od njenih interesa i da namerava da nastavi da gura prst u oko onima sa kojima pokušavamo da rešimo problem KiM na način koji bi poštovao naš Ustav i sačuvao naše ekonomske i životne interese“, navodi Stefanović u saopštenju.

Borko Stefanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

On ističe da govor „udaljenog i izolovanog rođaka nije naišao na bilo kakav odjek, osim zebnje da Vučić definitivno vraća retoriku devedesetih i mogućnost daljih sukoba“.

„Ovim nastupom nismo stekli nove prijatelje, novu podršku i nismo pokazali da smo deo rešenja. Pravi simbol ovog govora je aplauz Ivice Dačića koji nije razumeo ni reč, pošto ne govori engleski jezik. Kako je ovaj nastup delovao na Dačića, tako je delovao i na današnji slobodan svet kojem navodno težimo“, dodaje Stefanović.

PROČITAJTE JOŠ

„Ni oni, iako govore engleski, nisu razumeli ništa, osim da rukovodstvo Srbije i dalje ne shvata da Srbija brani svoje interese tako što jača ekonomski i ulaže u obrazovanje. A to je moguće jedino u EU, što pre. Zato je “Pravac Evropa” put Srbije u puno članstvo do 2030. godine“, zaključuje Borko Stefanović.

BONUS VIDEO Nakon Gašića i Vulin pod Vučićevim imunitetom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare