Relja Ognjenović Foto:Screenshot/X/Немања Шаровић @NemanjaSarovic

Profesor Davor Kalajžić i jos najmanje dvoje stanara zgrade u beogradskom naselju Voždovac dobili su poziv da danas u 18 sati dođu u policijsku stanicu, samo dva dana nakon "građanskog hapšenja" SNS aktivista koji su obilazili stanove u ovoj zgradi i to od prvog od poslednjeg sprata.

„Još najmanje dva stanara su dobila sličan poziv, ne znam za ostale, to ćemo videti sutra u policijskoj stanici“, kaže Davor Kalajžić za Nova.rs.

On je bio jedan od stanara koji su sve snimali i učestvovali u „građanskom hapšenju“.

Dodaje da je uputio javni poziv svim zainteresovanim medijima i građanima da u 18 sati budu ispred policijske stanice na Voždovcu, kako bi videli da li je najzad došao trenutak da se sprovodi vladavina prava ili će policija reagovati kao u slučaju aktivista SNS.

Nova.rs sa stanarima koji su
Foto: Nova.rs/video

„Mene je usmeno pozvao službenik policijske stanice na Voždovcu u civilu. Rekao mi je da dođem u stanicu da dam izjavu, ali nije rekao u kom svojstvu. Ljudski sam ga primio u stan da porazgovaramo o čemu se radi, a tada je već pokušao da mi uzme izjavu“, kaže Kalajžić.

Na pitanje šta sutra očekuje u policijskoj stanici, sagovornik Nova.rs navodi:

PROČITAJTE JOŠ

„Uopšte ne očekujem nista. Tamo idem sa svojim pravnim timom da ponovim ono što se zna, što je javno dostupno i što su kamere snimile. Idem potpuno opušten, što se tog dela tiče, ali sa velikom zabrinutošću kako će policija postupati, jer se desila situacija da na terenu, inicijalno prilikom intervencije pre dva dana, nisu postupali u skladu sa pravilima i da nisu identifikovali počinioce zbog kojih su pozvani, već su uzeli lične karte od ostalih aktivista SNS koji su došli u njihovu odbranu. Glavni vinovnici, po svemu sudeći, nisu identifikovani. Ono što je sigurno, inkriminišući materijal im nije oduzet, nisu privedeni u stanicu, pa prema tome sa velikom neizvesnošću očekujemo da je vladavina prava, odnosno policijsko postupanje promašilo svoju svrhu“; zaključuje Kalajžić.

Šta se dešavalo u zgradi u Vojvode Stepe?

U četvrtak uveče, stanari zgrade u Ulici Vojvode Stepe sproveli su „građansko hapšenje“ aktivista SNS. Oni su ih zaustavili u holu zgrade u trenutku kada su već uveliko obilazili stanove i pokušavali da pitaju stanare da li će glasati za SNS.

Tada su im onemogućili da napuste hol, dok ne dođe policija koja prvo nije izašla na teren, da bi na kraju ipak došla.

U roku od dva minuta u zgradi se pojavio i direktor PIO fonda Relja Ognjenović, kog su takođe „uhapsili“. Konačno, policija je izašla na teren, pa su na kraju aktivisti i Ognjenović pušteni. Ipak, ostale su brojne dileme šta se dešava u kampanji uoči beogradskih izbora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar