Milorad Dodik, Ana Brnabić i Darija Kisić Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Prilikom obeležavanja proslave Dana državnosti na Oplencu, iza premijerke Ane Brnabić našao se i penzionisani general Bratislav Dikić. Nakon što mu je ukinuta presuda u Crnoj Gori za pokušaj državnog udara, Dikić je postao pomoćnik generalnog direktora JP "Srbijašume", a u kom svojstvu je prisustvovao današnjem događaju još uvek nije poznato.

Premijerka Ana Brnabić položila je danas vence na Orašću povodom Dana državnostia, a društvo joj je pravila ministarka Darija Kisić Tepavčević, član Predsedništva BiH Milorad Dokik i nekadašnji general Bratislav Dikić.

On je u uniformi stajao u redu iza predsednice Vlade, a s obzirom na to da je u pitanju penzionisani general nije jasno zbog čega je on bio u uniformi na ovom skupu. Pored toga, Dikić se godinama teretio za pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, ali je presuda ukinuta.

Bivšeg komandanta Žandarmerije Bratislava Dikića crnogorska policija uhapsila je 16. oktobra 2016. zajedno sa još 19 osoba. Crnogorsko tužilaštvo je ovu grupu srpskih i ruskih državljana teretilo da su uoči izbora, oktobra te godine, planirali hapšenje ili likvidaciju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića i nasilnu smenu vlasti, a da bi sprečili da Crna Gora uđe u NATO.

Nakon toga Dikić se vrlo brzo snašao i dobio novu funkciju: imenovan je za pomoćnika generalnog direktora JP „Srbijašume“, bez ikakvih kvalifikacija.

Pre samo mesec dana, Dikić je prisustvao i proslavi dana Republike Srpske u Banjaluci.

Bonus video: Novak kod Vučića, prvi put je pričao javno o pritvoru i reakciji države

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare