Rudnik Soko Foto: Dragan Mujan/ Nova.rs

Odbor Stranke slobode i pravde (SSP) za rad i radne odnose podržao je inicijativu advokata porodica rudara stradalih u rudniku Soko za formiranje skupštinskog anketnog odbora koji treba da ispita rad Ministarstva rudarstva, utvrdi odgovornost, kao i propuste u kontroli bezbednosti u srpskim rudnicima, saopštila je ta stranka.

Predsednik tog odbora i predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović zahtevaće učešće u radu anketnog odbora kako bi se ispitale sve okolnosti, utvrdila puna istina i odgovornost, kako u saopštenju navode, da bi se stavila tačka na sve moguće tragedije u rudnicima.

„Svesni smo da je život rudara izuzetno težak, a porodice stradalih proživljavaju agoniju zbog tragedije i gubitka voljenih osoba. Ne smemo dozvoliti da se njihova žrtva zaboravi i istina mora izaći na videlo. Želimo da se tragedije poput ove više nikada ne ponove“, rekao je Veselinović.

Podsetimo, advokat porodica stradalih rudara u rudniku Soko Bratislav Stojanović najavio je u emisji Rekonstrukcija TV N1 da će zahtevati formiranje skupštinskog anketnog odbora koji bi ispitao rad Ministarstva rudarstva, jer je ono zaduženo za ispravno funkcionisanje rudnika.

Bonus video: Ko je kriv ako rudnik Soko nije imao dozvolu za rad

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar