Aleksandar Martinović Foto:FoNet/Zoran Mrđa

U Skupštini Srbije ponovo je došlo do incidenta nakon što je ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Aleksandar Martinović izvređao narodne poslanike opozicije rekavši im da se "raduju kad neko pogine". U Skupštini je bila proglašena pauza, a poslanici dela opozicije stoje ispred mesta gde sedi predsedavajući i ministar.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, pozvao je danas predsednika Skupštine Vladimira Orlića da sazove vanrednu sednicu parlamenta zbog situacije u Pirotu.

„Jeste li vi svesni ozbiljnosti situacije? Tamo i dalje curi amonijak, ljudi padaju mrtvi. Šta ćemo mi ovde da radimo danas, pametnije i važnije od toga da sazovemo vanrednu sednicu Skupštine, da ovde dođu Irena Vujović, Goran Vesić i premijerka Srbije… Da informišu poslanike, da resorni odbori odrade svoj posao i da vidimo ko šta treba da radi od insititucija. Ili ćete ovo da krijete i da se pravite ludi? Dole imamo situaciju koja nije pod kontrolom i pozivam vas da se hitno reaguje. Ovo je ozbiljna stvar, ugroženi su životi ljudi. Goran Vesić treba da dođe ovde i objasni kako to da se na pruzi, koja je prošle godine rekonsturisana, to dogodi. Irena Vujović? Šta radi ona sa svojim resorom? Gde je ona“, pitao je Aleksić.

Pročitajte još...

On je upozorio da je reč o vanrednoj situaciji i da hitno Skupština mora o tome da raspravlja.

Zatim se za reč javio Martinović koji je rekao da opozicija pokušava da profitira na nesreći koja se dogodila.

„Mi smo preduzeli sve mere i svi ministri su na terenu. Nemojte da se radujete i nemojte da profitirate na nesreći“, rekao je on.

On je dodao da se opozicija bavi „političkom nekrofilijom“.

„Ja ne znam šta vi očekujete, da obesite Irenu Vujović? Da obesite nekog ministra iz Vlade Srbije zato što se desio nesrećni slučaj? Da li je neko odgovoran ili ne, pokazaće istraga. Ovaj događaj se za sada tretira kao akcident. Molim vas da vodite računa o svojim rečima ili nastavite i dalje da se radujete kad u Srbiji neko umre. Neće narod da glasa za one koji se raduju nečijoj smrti, za one koji se raduju kad se prevrne cisterna“, rekao je Martinović.

Zbog govora Aleksandra Martinovića, poslanici opozicije su ustali sa svojih mesta i prišli predsedavajućem Vladimiru Orliću. Orlić je u jednom trenutku prekinuo zasedanje. Po završetku pauze, Orlić je izrekao opomenu Siniši Kovačeviću.

VIDEO: Seksističke aluzije SNS poslanika

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare