Foto: Nova.rs/Narodna skupština Republike Srbije

Nova poslanica SNS Staša Stojanović rečnikom je verovatno opravdala očekivanja stranke. Doduše, Stojanović se nije naročito iskazala za skupštinskom govornicom, već na Tviteru. Ona je za aktivistkinju Aidu Ćorović napisala da je “ćorava za sve” i tako se lansirala među top pet “uvrednjaka”, među kojima su Milenko Jovanov, Sandra Božić, Dalibor Šćekić, Nebojša Bakarec…

Poslanica Stojanović je, naime, iskoristila skrinšot teksta objavljenog na sajtu televizije N1 u kojem je aktivistkinja Aida Ćorović komentarisala politiku Srpske napredne stranke i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Staša Stojanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Naslov teksta glasi –”Aida Ćorović: Vučić je ozbiljno uplašen čovek koji vodi politiku miša koji se krije“.

Stojanović je uz fotografiju dodala svoj komentar.

“Aida Ćorović – ozbiljno bolesna žena sa poremećajem koji ima isključivo N1 kod svojih sagovornika, a to je ‘psihički vampirizam’ , na stranu to što joj ime govori ‘A, i da..?’ ,a prezime ĆOROVIĆ (ĆORAVA ZA SVE) Rođena da lupeta i smišlja teorije zavere. Kakva TV, takva i gošća“, napisala je poslanica SNS.

Potpuno u maniru onoga što su njene kolege, poslanici SNS, demonstrirali protekle nedelje u Skupštini Srbije.

Simuliranje oralnog seksa

Za jedan od najsramnijih postupaka odgovoran je poslanik SNS Dalibor Šćekić, koji je tokom govora poslanice DS Tatjane Manojlović, kako su naknadno tvrdili predstavnici opozicije, simulirao oralni seks.

Poslanik demokrata Miodrag Gavrilović ukazao je na ovu situaciju predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću, rekavši da je reč o klasičnom nasilju prema ženama, a poslanica Narodne stranke Ivana Parlić tražila je da se vrati snimak sednice i da se Šćekić kazni.

Orlić je sve vreme ovo negirao, a naknadno je rekao da je pogledao snimak i da se to o čemu priča opozicija nije desilo.

Ko se „nudi“?

Zatim se potpredsednica Skupštine Sandra Božić, inače koordinatorka Ženske parlamentarne mreže, poslanicama opozicije obratila ovim rečima:

Sandra Božić Foto: Printscreen/RTS

“Vidim da se pojedine poslanice opozicije, ovaj, vrlo rado prolaze kroz redove Srpske napredne stranke. Ne znam da li se preporučuju i da li bi da sede u tim redovima ili vrlo često vole da samo prođu tuda”, rekla je Božić.

Ministarsko psovanje majke i zadnjica

Usledio je sraman potez ministra finansija Siniše Malog, koji je opsovao majku poslanici DS Dragani Rakić.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

U skupštinskoj sali došlo je do scene i kad je poslanica NS Ivana Parlić pokušala da izađe. Troje poslanika Srpske napredne stranke, očigledno organizovano, pokušalo je da je spreči u tome. Veroljub Arsić je to učinio između skupštinskih klupa, Ivan Aantić se sagnuo, navodno vezivao pertlu, a zapravo joj je pokazivao zadnjicu, dok je Jelena Žarić Kovačević „čuvala vrata“.

Jovanov i WC

Neprimerenim rečnikom istakao se i šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov, čije su reči u dva navrata umalo izazvale tuču u skupštinskoj sali.

Milenko Jovanov Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvo je uvredio poslanika Narodne stranke Borislava Novakovića. Odgovarajući na kritike Miroslava Aleksića iz Narodne stranke Jovanov je rekao:

„Mene ne čudi da najveći apaluz (Aleksić) dobija od onog ko je bio sa one strane brave jer je opljačkao Novi Sad.“

Zatim je Aleksića nazvao ponavljačem, a Novakoviću poručio da će ga u stranci „vezati za stolicu“.

Dan kasnije, pozvao je poslanika Narodne stranke Stefana Jovanovića da dođe do njegovog mesta, što je ovaj i učinio. Međutim, Jovanov nije ustao sa mesta na kom je sedeo, a ubrzo su ga okružili drugi poslanici vladajuće stranke.

Foto: RTS

Jovanov se obratio Stefanu Jovanoviću ovim rečima:

„Samo, molim te, nemoj da me dodiruješ. Onaj ko dodaje vlažne maramice Vuku Jeremiću kad ide u WC ne želim da me dodiruje. U zatvor me strpaj, al me ne pipaj“, rekao je Jovanov.

Hibridni rat protiv medija

Poslanik Nebojša Bakarec se iz poslaničke klupe ustrelio na novinare Nove i Danasa, rekavši da rade protiv države, da zagovaraju nezavisnost Kosova i da vode “hibridni rat” protiv predsednika Aleksandra Vučića.

Nebojša Bakarec
Nebojša Bakarec

On je tražio od bivšeg šefa BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića, da reaguje i istraži, kako kaže, delovanje Nove, Danasa i pojedinih ljudi iz opozicije.

“Ovih dana se vodi hibridni rat, specijalni, a cilj je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji. A jedan od pojavnih oblika ovog rata je zajednička kampanja hrvatskih i antisrpskih medija u Srbiji, a postoji jedan zajednički imenitelj svih ovih medija – to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka“, poručio je sa skupštinske govornice Bakarec.

BONUS VIDEO: Naprednjaci su srozali Skupštinu Srbije na najniže grane

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare