U trenucima kad se nezavisni mediji suočavaju sa do sada neviđenim pritiscima, kad kolegama iz dnevnog lista “Danas” upućuju jezive pretnje zbog čega novinari, iz straha za sopstvenu bezbednost, ne dolaze u redakciju, poslanik vladajuće stranke Nebojša Bakarec je pozvao na linč onih koji se kritički odnose prema aktuelnoj vlasti.

Tokom svog obraćanja u Skupštini, Bakarec je optužio novinare Nove i Danas da rade protiv države, da zagovaraju nezavisnost Kosova i da vode “hibridni rat” protiv predsednika Aleksandra Vučića. On je tražio od bivšeg šefa BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića, da reaguje i istraži, kako kaže, delovanje Nove, Danasa i pojedinih ljudi iz opozicije.

Pročitajte još...

“Tražim obaveštenje o bezbednosnih službi u vezi hibridnog rata protiv Srbije. Nedavno je lanisrana jedna od kampanja specijalnog hibridnog rata uperena protiv Srbije i predsednika Vučića. Ovih dana se vodi hibridni rat u korist Aljbina Kurtija i lažne države Kosovo. Ovih dana se vodi hibridni rat, specijalni, a cilj je da se izvrši pritisak na Srbiju da prizna Kosovo i uvede sankcije Rusiji. A jedan od pojavnih oblika ovog rata je zajednička kampanja hrvatskih i antisrpskih medija u Srbiji, a postoji jedan zajednički imenitelj svih ovih medija – to je da su u vlasništvu tajkuna Šolaka”, naveo je Bakarec, a potom nastavio sa skandaloznim optužbama.

“Ovih dana kad su Srbi ustali protiv Kurtija, domaći akteri hibridnog rata, mediji i deo opozicije, pružaju podršku Kurtiju i lažnoj državi Kosovu, satanizujući Srbe s Kosova i predstavljajući ih kao kriminalce. Upravo su malopre Nova i Danas objavili naslov Rada Trajković: Na severu Kosova Radoičić ubacio oružane bande. To vam je dokaz kako ovi mediji prikazivaju Srbe kao kriminalce.

Bakarec je potom čitao naslove objavljene u novinama “Nova” i u dnevnom listu “Danas”, da bi potom nastavio sa targetiranjem.

“Ovi mediji se jasno ponašaju kao Kurtijevi propagandisti i propagandisti lažne države Kosovo. Treba jasno reći da redakcije tih medija vode otvorenu antidržavnu kampanju. Pitam naše bezbednosne službe da li su ti domaći akteri pretnji urednici i novinari tih medija”, završio je Bakarec izlaganje u kom je pozvao na linč novinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare