Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; Vesna Lalić/Nova.rs

Na društvenim mrežama osvanula su dva snimka u kojima glavni urednik TV Hepi Milomir Marić govori o rudarenju u Srbiji, jedan iz 2014, a drugi iz 2022. godine. Marićevo mišljenje se za ovih osam godina drastično promenilo, pa je od vatrenog zaštitnika životne sredine, postao zaštitnik kompanije Rio Tinto. Tim povodom Savo Manojlović iz pokreta Kreni - promeni kaže da je Marić primer parazita koji obavljaju prljave poslove za vlast unazad 20 ili 30 godina.

U videu pod nazivom „Milomir Marić čovek od principa i reči“, prikazane su dve izjave glavog urednika TV Hepi, jedna iz 2022, a druga iz 2014. U njima na potpuno drugačiji način govori o problemu rudarenja i uništavanja životne sredine. Danas podsmešljivo, dok je pre osam godina to za Marića bilo čuvanje prirode i ambijenta starog stotinama godina.

Pročitajte još...

Tako Marić 2022. govoreći o kopanju litijuma u dolini Jadra kaže:

„Ja ne dam protiv Rio Tinta, to je kao da mi udariš na oca i majku“.

U razgovoru sa rediteljem Emirom Kusturicom 2014 godine, pak, kaže:

„To su dva sveta. Jedan je da li da se ovde na Mećavniku otvori rudnik nikla ili da se sačuva priroda i ambijent kakav je bio stotinama godina. To su dv asveta“, rekao je Marić.

Na to je Kusturica odgovorio:

„Jedini svet koji vredi danas što se mene tiče, koji na politički način motra da se brani, to je životna sredina“.

Savo Manojlović iz pokreta „Kreni promeni“ kaže za Nova.rs da ovakva promena stavova govori da je reč o profiteru i licemeru.

„Postoji jedan broj parazita i sluga svake vlasti, prepoznaćete ih po tome što 30 ili 20 godina obavljaju prljave poslove za svaku vlast. Dok poslednje tri decenije mladi ljudi budućnost vide u odlasku iz zemlje oni su profiteri propadanja ovog društva. Mi smo generacija koja će ove profitere poslati na đubrište istorije. Umesto da menjamo zemlju, promenićemo sistem koji je od ove zemlje stvorio da na njenom vrhu budu mulj, poltroni i neznalice, umesto poštenih, vrednih i stručnih ljudi“, rekao je Savo Manojlović za Nova.rs.

BONUS VIDEO: Savo Manojlović upozorava da se Rio Tinto vraća, kupuju imovinu, vlast kuva javnost!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare