Foto: Nova.rs, N1, Twitter

Bivši narodni poslanik Miljan Damjanović, član Srpske radikalne stranke, sinoć je na Tviteru napao novinara Nova.rs Pera Jovovića i Naima Lea Beširija, direktora Instituta za evropske poslove, govoreći da će prvo njih dvojicu mobilisati za rat na Kosovu.

Damjanović je objavio dva tvita, od kojih je prvi obrisao, a potom objavio još jedan.

„Prvo ćemo mobilisati Pero Jovović i Naim Leo Beširi. Vreme je da Kurtija pošaljemo tamo gde mu je mesto“, napisao je on, a potom dodao još jedan tvit.

„Ukoliko dođe do oružanog sukoba prvo ćemo mobilisati Pero Jovović i Naim Leo Beširi  – za prve borbene redove. Biće naša udarna pesnica protiv šiptarskih terorista. Vreme je da se njih dvojica oduže svojoj otadžbini“, napisao je on.

Ovakac ratnohuškački tvit naišao je na oštre kritike opozicionih političara i korisnika Tvitera koji su odgovorili Damjanoviću.

„Malo je potrebno da se prolivači tuđe krvi autuju. Ne kaže Miljan da će on prvi pušku da uzme pa u prve borbene redove, već će on druge da mobiliše! I tako je uvek, svi ti ratni huškači su isti, za rat do poslednje kapi tudje krvi dok oni prisilno privode“, napisao je Dragan Šutanovac.

Odgovor je stigao i od Aleksandra Radovanovića, predsednika Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana.

„Prolivač tuđe krvi u pravom ratnohuškačkom maniru Srpske radikalne stranke. Jer za njihove političke i teritorijalne fantazmigorije treba naravno da ginu oni koji nisu za to“, napisao je on.

Naim Leo Beširi, direktor Instituta za evropske poslove, takođe je odgovorio Damjanoviću.

„Ratnohuškačko đubre, kad ste vi nekog mobilisali bilo nas je više od stotinu hiljada manje u nekadašnjoj zemlji, a milioni su emigrirali bežeći od tvog gazde i ideja njemu sličnih! Mobiliši sebe u najbližu ordinaciju da ti tu zlobu neko pogleda“, napisao je Beširi.

Novinar Nova.rs, Pero Jovović, takođe je odgovorio na Damjanovićev napad.

„Vidim da biste vi radikali na čelu sa haškim osuđenikom opet da činite genocid i krijete leševe albanskih civila po hladnjačama. Srećom, sa 0 posto glasova na izborima možete samo sebe da pošaljete na političko smetlište i da nas spasite ponavljanja mračnog dela istorije“, napisao je on.

Ovo nije prvi put da bivši narodni poslanik Miljan Damjanović targetira Jovovića i Beširija. U prošlosti je takođe pisao tvitove u kojima se posprdno obraćao direktoru Instituta za evropske poslove i vređao ga na pretpostavljenoj nacionalnoj osnovi tvrdeći da je Albanac.

BONUS VIDEO: Vučić o podnošenju zahteva da se vrate srpska vojska i policija na Kosovo