Foto:N1

Političarka sa Kosova Rada Trajković obajvila je na svom Tviter nalogu da joj je blokirana isplata penzije zbog duga po tužbi za povredu ugleda funkcionera Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bojana Dimića.

„Upravo sam saznala da mi je penzija blokirana od strane izvršitelja koji sprovode odluku sudskog procesa o kome nisam nikada bila obaveštena. U pitanju je druga tužba za povredu ugleda koju je bez mog znanja protiv mene podneo funkcioner BIA Bojan Dimić. Dužna sam mu 500.000 dinara“, precizirala je Trajković.

Ona je objavila i Zaključak o sprovođenju izvršenja Prvog osnovnog suda u Beogradu iz koga se vidi da, pored glavnog duga sa zateznom kamatom od 500.000 dinara, mora da isplati i 38.700 dinara na ime parničnih troškova i 16.000 dinara na ime troškova izvršenja.

U obrazloženju presude, po kojoj Trajković mora da plati odštetu, navodi se da je tužilac podneo tužbu protiv nje jer mu je, gostujući u emisiji Utisak nedelje 2. juna 2019. godine, povredila čast i ugled iznoseći neistine i javno ga vređajući tako što je izjavila da su u ubistvo Olivera Ivanovića umešane bezbednosne službe i mafija.

TuŽilac je direktor u BIA i na taj način je posredno doveden u vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića, navodi se između ostalog u obrazloženju presude, koju je Trajković takođe objavila na Tviteru.

BONUS VIDEO Dve godine od hapšenja uzbunjivač Aleksandar Obradović zaboravljen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar